- Bewaar

- Bewaar
Zalm met groenten en citroensausje
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. L'Originel Cave de l'Aurore
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de stukken zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de selderen paprikablokjes toe en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Kruid naar smaak met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken zalm ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Giet de krielaardappelen af en pel ze.
-
Haal de vis uit de braadpan en smelt er de boter in. Schraap de braadresten los en roer er het citroensap onder. Roer er de fijngesnipperde dille onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentjes over de borden en schik er een stuk zalm op. Lepel er de saus over en serveer met de krielaardappelen.
Ook lekker met verse tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. L'Originel Cave de l'Aurore
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de stukken zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de selderen paprikablokjes toe en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Kruid naar smaak met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken zalm ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Giet de krielaardappelen af en pel ze.
-
Haal de vis uit de braadpan en smelt er de boter in. Schraap de braadresten los en roer er het citroensap onder. Roer er de fijngesnipperde dille onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentjes over de borden en schik er een stuk zalm op. Lepel er de saus over en serveer met de krielaardappelen.
Ook lekker met verse tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. L'Originel Cave de l'Aurore