- Bewaar

- Bewaar
Zalm met peterseliecoulis en broccolipesto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Verwijder de steeltjes van de peterselie.
-
Bereiding:
-
Maak de broccolipesto: kook de broccoliroosjes in 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Mix met de walnotenolie en kruid naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Maak de peterseliecoulis: mix de peterselie met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Als de saus te dik is, voegt u 1 à 2 eetl. water toe.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 4 à 6 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de broccolipesto over de borden en schik er een zalmtrournedos op. Lepel er de peterseliecoulis rond en dien op met verse pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Verwijder de steeltjes van de peterselie.
-
Bereiding:
-
Maak de broccolipesto: kook de broccoliroosjes in 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Mix met de walnotenolie en kruid naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Maak de peterseliecoulis: mix de peterselie met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Als de saus te dik is, voegt u 1 à 2 eetl. water toe.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 4 à 6 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de broccolipesto over de borden en schik er een zalmtrournedos op. Lepel er de peterseliecoulis rond en dien op met verse pasta.