Zalm met peterseliecoulis en broccolipesto
Zalm met peterseliecoulis en broccolipesto

Zalm met peterseliecoulis en broccolipesto

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 71.7 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 29 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Verwijder de steeltjes van de peterselie.

  5. Bereiding:
  6. Maak de broccolipesto: kook de broccoliroosjes in 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Mix met de walnotenolie en kruid naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.

  7. Maak de peterseliecoulis: mix de peterselie met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Als de saus te dik is, voegt u 1 à 2 eetl. water toe.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 4 à 6 min. garen. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de broccolipesto over de borden en schik er een zalmtrournedos op. Lepel er de peterseliecoulis rond en dien op met verse pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Verwijder de steeltjes van de peterselie.

  5. Bereiding:
  6. Maak de broccolipesto: kook de broccoliroosjes in 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Mix met de walnotenolie en kruid naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.

  7. Maak de peterseliecoulis: mix de peterselie met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Als de saus te dik is, voegt u 1 à 2 eetl. water toe.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat nog 4 à 6 min. garen. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de broccolipesto over de borden en schik er een zalmtrournedos op. Lepel er de peterseliecoulis rond en dien op met verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 71.7 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 29 g

Bekijk het recept digitaal