- Bewaar

- Bewaar
Zalm op de barbecue met kleurrijk aardappelslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij 1/2 citroen in schijfjes en pers de andere helft.
-
Laat de zalm ontdooien en dep droog. Maak aan beide zijden van de zalm drie schuine inkepingen in het visvlees. Vul op met een mix van bieslook, peterselie en dille en druk dicht. Hou de zalm onderaan lichtjes open en stop er de takjes tijm en de schijfjes citroen in. Zet koel weg.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in kleine blokjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en pitten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn en snij de augurken in dunne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen in 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in blokjes. Meng er de augurken, de paprika- en tomatenblokjes onder.
-
Klop de mosterd onder het citroensap. Voeg al kloppend 6 eetl. olijfolie in straaltjes toe. Meng er de sjalot, de knoflook en de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout. Giet over de nog warme aardappelen.
-
Strijk de zalm aan beide zijden in met 3 eetl. olijfolie. Leg op de grill boven de warme kolen (matig vuur) en laat 25 min. bakken. Draai de zalm om en laat nog 15 à 20 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Schik de zalm op een grote schotel, haal het vel eraf en verdeel in porties. Dien op met koude of lauwe aardappelsalade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij 1/2 citroen in schijfjes en pers de andere helft.
-
Laat de zalm ontdooien en dep droog. Maak aan beide zijden van de zalm drie schuine inkepingen in het visvlees. Vul op met een mix van bieslook, peterselie en dille en druk dicht. Hou de zalm onderaan lichtjes open en stop er de takjes tijm en de schijfjes citroen in. Zet koel weg.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in kleine blokjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en pitten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn en snij de augurken in dunne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen in 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in blokjes. Meng er de augurken, de paprika- en tomatenblokjes onder.
-
Klop de mosterd onder het citroensap. Voeg al kloppend 6 eetl. olijfolie in straaltjes toe. Meng er de sjalot, de knoflook en de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout. Giet over de nog warme aardappelen.
-
Strijk de zalm aan beide zijden in met 3 eetl. olijfolie. Leg op de grill boven de warme kolen (matig vuur) en laat 25 min. bakken. Draai de zalm om en laat nog 15 à 20 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Schik de zalm op een grote schotel, haal het vel eraf en verdeel in porties. Dien op met koude of lauwe aardappelsalade.