- Bewaar

- Bewaar
Zalm op de plancha met ovengeroosterde groenten
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' Domaine Reverdy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat diepgevroren zalmfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet. Dep droog.
-
Rasp intussen de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met 1 eetl. oregano en besprenkel met 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de panko en de parmezaan.
-
Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano. Leg er een schijfje limoen op.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de zalm ± 10 min. op de plancha op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op. Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' Domaine Reverdy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat diepgevroren zalmfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet. Dep droog.
-
Rasp intussen de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met 1 eetl. oregano en besprenkel met 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de panko en de parmezaan.
-
Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano. Leg er een schijfje limoen op.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de zalm ± 10 min. op de plancha op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op. Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' Domaine Reverdy