Zalm op de plancha met ovengeroosterde groenten
Zalm op de plancha met ovengeroosterde groenten

Zalm op de plancha met ovengeroosterde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 43.5 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 39.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat diepgevroren zalmfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet. Dep droog.

  4. Rasp intussen de parmezaan.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met 1 eetl. oregano en besprenkel met 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de panko en de parmezaan.

  7. Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano. Leg er een schijfje limoen op.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de zalm ± 10 min. op de plancha op een matig warme barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op. Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat diepgevroren zalmfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet. Dep droog.

  4. Rasp intussen de parmezaan.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met 1 eetl. oregano en besprenkel met 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de panko en de parmezaan.

  7. Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano. Leg er een schijfje limoen op.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de zalm ± 10 min. op de plancha op een matig warme barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op. Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 43.5 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 39.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' Domaine Reverdy

Bekijk het recept digitaal