Zalmburger met fris groentepotje en avocadoyoghurt
Zalmburger met fris groentepotje en avocadoyoghurt

Zalmburger met fris groentepotje en avocadoyoghurt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Suiker 7.2 g
Vezel 12 g
Eiwit 19.2 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.

  8. Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en meng er het knoflook en het citroensap onder. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de krieltjes en bak de sjalot glazig. Voeg de krieltjes, de snijbonen en de wortelslierten toe en roerbak 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de zalmburgers en de krieltjes over de borden. Werk af met 1 eetl. avocadoyoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.

  8. Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en meng er het knoflook en het citroensap onder. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de krieltjes en bak de sjalot glazig. Voeg de krieltjes, de snijbonen en de wortelslierten toe en roerbak 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de zalmburgers en de krieltjes over de borden. Werk af met 1 eetl. avocadoyoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Suiker 7.2 g
Vezel 12 g
Eiwit 19.2 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal