- Bewaar

- Bewaar
Zalmburger met fris groentepotje en avocadoyoghurt
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en meng er het knoflook en het citroensap onder. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de krieltjes en bak de sjalot glazig. Voeg de krieltjes, de snijbonen en de wortelslierten toe en roerbak 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zalmburgers en de krieltjes over de borden. Werk af met 1 eetl. avocadoyoghurt.
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.
-
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork en meng er het knoflook en het citroensap onder. Voeg de yoghurt toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de krieltjes en bak de sjalot glazig. Voeg de krieltjes, de snijbonen en de wortelslierten toe en roerbak 1 à 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zalmburgers en de krieltjes over de borden. Werk af met 1 eetl. avocadoyoghurt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Gueuze Lambic Geuze Wijn Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône