Zalmburger met prinsessenbonen, courgetteblokjes en puree
Zalmburger met prinsessenbonen, courgetteblokjes en puree

Zalmburger met prinsessenbonen, courgetteblokjes en puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 10.3 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 22.5 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en de courgette 5 min. Voeg de bonen en de Griekse yoghurt toe en warm 1 à 2 min. op. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en de courgette 5 min. Voeg de bonen en de Griekse yoghurt toe en warm 1 à 2 min. op. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 10.3 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 22.5 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie 'Les Lauriers'

Bekijk het recept digitaal