Zalmfilet met andijviepuree en gebakken radijzen
Zalmfilet met andijviepuree en gebakken radijzen

Zalmfilet met andijviepuree en gebakken radijzen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Energie 2485 kj
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 40.5 g
Suiker 3.7 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 35.6 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken van gelijke grootte. Kook 20 min. gaar in een grote kookpot met lichtgezouten water.

  3. Snij intussen de andijvie in dunne reepjes en snij de radijzen in 2. Pluk de blaadjes van de rozemarijn.

  4. Voeg de andijvie en de diepgevroren sjalot de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de aardappelen. Giet af en plet met een pureestamper. Voeg 1/4 van de margarine toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Smelt 1/4 van de margarine in een kookpot en bak de radijzen 5 min. Kruid met de blaadjes rozemarijn, peper en zout.

  6. Smelt intussen de rest van de margarine in een pan en bak de zalm 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de puree, de radijzen en de zalm over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken van gelijke grootte. Kook 20 min. gaar in een grote kookpot met lichtgezouten water.

  3. Snij intussen de andijvie in dunne reepjes en snij de radijzen in 2. Pluk de blaadjes van de rozemarijn.

  4. Voeg de andijvie en de diepgevroren sjalot de laatste 5 min. van de kooktijd toe aan de aardappelen. Giet af en plet met een pureestamper. Voeg 1/4 van de margarine toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Smelt 1/4 van de margarine in een kookpot en bak de radijzen 5 min. Kruid met de blaadjes rozemarijn, peper en zout.

  6. Smelt intussen de rest van de margarine in een pan en bak de zalm 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de puree, de radijzen en de zalm over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Energie 2485 kj
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 40.5 g
Suiker 3.7 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 35.6 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Clos de la Chapelle ‘Prestige' Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal