Zalmfilet met chorizo en tagliatelle met lentegroenten
Zalmfilet met chorizo en tagliatelle met lentegroenten

Zalmfilet met chorizo en tagliatelle met lentegroenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Energie 2548 kj
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 2.2 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de peultjes in 2 en de groeneaspergepunten in 3.

  4. Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de peultjes en de groene-aspergepunten over. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Snij de sneetjes chorizo fijn. Bak 1 min. in een pan, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de citroen in 4 partjes.

  7. Meng de tagliatelle met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met een stuk zalm. Verkruimel de gebakken chorizo over de borden en werk af met de mediterraanse mix en de partjes citroen.

Tip
Mediterraanse mix?

Dat is een mengeling van geroosterde zaden in sojasaus, pijnboompitten, zoetepaprikastukjes, croutons en kruiden. Ideaal voor een krokante toets bij een salade!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de peultjes in 2 en de groeneaspergepunten in 3.

  4. Leg de zalmfilets op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de peultjes en de groene-aspergepunten over. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Snij de sneetjes chorizo fijn. Bak 1 min. in een pan, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de citroen in 4 partjes.

  7. Meng de tagliatelle met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met een stuk zalm. Verkruimel de gebakken chorizo over de borden en werk af met de mediterraanse mix en de partjes citroen.

Tip
Mediterraanse mix?

Dat is een mengeling van geroosterde zaden in sojasaus, pijnboompitten, zoetepaprikastukjes, croutons en kruiden. Ideaal voor een krokante toets bij een salade!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Energie 2548 kj
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 2.2 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr Bier Duvel 6,66 % Blond bier

Bekijk het recept digitaal