Zalmfilet met courgetteroom
Zalmfilet met courgetteroom

Zalmfilet met courgetteroom

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3732 kj
Energie 892 kcal
Vet 41.4 g
Verzadigd vet 19.9 g
Koolhydraat 77.8 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 43.4 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot fijn en hak de kervel grof.

  4. Schik zalmfilets in een ovenschaal. Pers de citroen en besprenkel er de zalm mee. Kruid met peper en zout en overgiet met 1/3 van de witte wijn. Dek af en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Maak de courgetteroom: smelt de boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de courgette en de kervel toe en giet er de rest van de witte wijn bij. Laat 3 min. onafgedekt koken. Voeg de room en de mosterd toe en kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. koken.

  7. Verdeel de pasta over de borden en schik er de zalmfilet op. Lepel er de courgetteroom over en werk af met enkele druppels tabasco.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot fijn en hak de kervel grof.

  4. Schik zalmfilets in een ovenschaal. Pers de citroen en besprenkel er de zalm mee. Kruid met peper en zout en overgiet met 1/3 van de witte wijn. Dek af en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Maak de courgetteroom: smelt de boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de courgette en de kervel toe en giet er de rest van de witte wijn bij. Laat 3 min. onafgedekt koken. Voeg de room en de mosterd toe en kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. koken.

  7. Verdeel de pasta over de borden en schik er de zalmfilet op. Lepel er de courgetteroom over en werk af met enkele druppels tabasco.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3732 kj
Energie 892 kcal
Vet 41.4 g
Verzadigd vet 19.9 g
Koolhydraat 77.8 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 43.4 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Miguel Torres 'Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley Chili Bier Fourchette Tripel witbier

Bekijk het recept digitaal