- Bewaar

- Bewaar
Zalmfilet met konfijt van rodekool
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Réserve Merlot-Nielluccio Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water gedurende 10 min. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Roer er de rodekoolreepjes onder.
-
Bestrooi met de gember en overgiet met rodewijnazijn en 1,5 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Roer er de lichtbruine suiker en de honing onder en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm gedurende ± 5 min. langs elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het konfijt van de rodekool over het midden van elk bord. Leg er een stukje zalm op en serveer met aardappelpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Réserve Merlot-Nielluccio Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water gedurende 10 min. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Roer er de rodekoolreepjes onder.
-
Bestrooi met de gember en overgiet met rodewijnazijn en 1,5 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Roer er de lichtbruine suiker en de honing onder en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm gedurende ± 5 min. langs elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het konfijt van de rodekool over het midden van elk bord. Leg er een stukje zalm op en serveer met aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Réserve Merlot-Nielluccio Corsica