Zalmfilet met konfijt van rodekool
Zalmfilet met konfijt van rodekool

Zalmfilet met konfijt van rodekool

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 29.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  4. Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  5. Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water gedurende 10 min. Laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Roer er de rodekoolreepjes onder.

  8. Bestrooi met de gember en overgiet met rodewijnazijn en 1,5 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Roer er de lichtbruine suiker en de honing onder en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm gedurende ± 5 min. langs elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het konfijt van de rodekool over het midden van elk bord. Leg er een stukje zalm op en serveer met aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  4. Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  5. Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water gedurende 10 min. Laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Roer er de rodekoolreepjes onder.

  8. Bestrooi met de gember en overgiet met rodewijnazijn en 1,5 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Roer er de lichtbruine suiker en de honing onder en laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm gedurende ± 5 min. langs elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het konfijt van de rodekool over het midden van elk bord. Leg er een stukje zalm op en serveer met aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 29.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terra Vecchia Réserve Merlot-Nielluccio Corsica

Bekijk het recept digitaal