Zalmforel met groentepannetje van wortel en prei
Zalmforel met groentepannetje van wortel en prei

Zalmforel met groentepannetje van wortel en prei

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 41.4 g
Suiker 10.4 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 41.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in de lengte in 4. Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes. Snipper het bieslook fijn.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat kort drogen op het vuur.

  5. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en voeg de wortelen en de diepgevroren prei toe. Verkruimel er het blokje groentebouillon over en kruid met peper en zout. Voeg enkele eetlepels water toe en laat 15 min. stoven op een zacht vuur. Meng er de mosterd en 3/4 van het bieslook onder.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel alles over de borden en werk af met de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in de lengte in 4. Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes. Snipper het bieslook fijn.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat kort drogen op het vuur.

  5. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en voeg de wortelen en de diepgevroren prei toe. Verkruimel er het blokje groentebouillon over en kruid met peper en zout. Voeg enkele eetlepels water toe en laat 15 min. stoven op een zacht vuur. Meng er de mosterd en 3/4 van het bieslook onder.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel alles over de borden en werk af met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 41.4 g
Suiker 10.4 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 41.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dordonia 24 I.G.P. Périgord Bier La Cambre Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal