Zalmforel met salsa verde en zoete aardappel in de schil
Zalmforel met salsa verde en zoete aardappel in de schil

Zalmforel met salsa verde en zoete aardappel in de schil

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 19.5 g
Eiwit 39.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken zalmforel volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Boen de zoete aardappelen schoon en wikkel elke aardappel in 2 vellen aluminiumfolie.

  4. Snipper de platte peterselie en het basilicum fijn.

  5. Snij de kappertjes, de augurken, de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  6. Maak de salsa verde: meng de fijngesnipperde kruiden met de andere fijngesnipperde ingrediënten. Breng op smaak met de mosterd, 3 eetl. olijfolie, de wijnazijn, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Bak de zoete aardappelen 30 à 45 min. (volgens de grootte van de aardappelen) op een hoekje van een matig warme barbecue of in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Bestrijk de stukken zalmforel met wat olijfolie (1 eetl.) en kruid met peper en zout.

  10. Bak de vis 4 à 5 min. aan elke kant op de barbecue. Begin met de velkant. U kan de vis ook bakken in een grillpan.

  11. Afwerking:
  12. Leg de stukken zalmforel op de borden en verdeel er telkens 1 eetl. salsa verde over. Geef er een in 2 gesneden zoete aardappel bij. Breng op smaak met een klontje boter en wat zeezout.

  13. Heerlijk met wat rucola op smaak gebracht met een vinaigrette (bv. 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn en 1 koffiel. mosterd).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken zalmforel volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Boen de zoete aardappelen schoon en wikkel elke aardappel in 2 vellen aluminiumfolie.

  4. Snipper de platte peterselie en het basilicum fijn.

  5. Snij de kappertjes, de augurken, de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  6. Maak de salsa verde: meng de fijngesnipperde kruiden met de andere fijngesnipperde ingrediënten. Breng op smaak met de mosterd, 3 eetl. olijfolie, de wijnazijn, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Bak de zoete aardappelen 30 à 45 min. (volgens de grootte van de aardappelen) op een hoekje van een matig warme barbecue of in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Bestrijk de stukken zalmforel met wat olijfolie (1 eetl.) en kruid met peper en zout.

  10. Bak de vis 4 à 5 min. aan elke kant op de barbecue. Begin met de velkant. U kan de vis ook bakken in een grillpan.

  11. Afwerking:
  12. Leg de stukken zalmforel op de borden en verdeel er telkens 1 eetl. salsa verde over. Geef er een in 2 gesneden zoete aardappel bij. Breng op smaak met een klontje boter en wat zeezout.

  13. Heerlijk met wat rucola op smaak gebracht met een vinaigrette (bv. 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn en 1 koffiel. mosterd).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 19.5 g
Eiwit 39.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Hardys Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal