- Bewaar

- Bewaar
Zalmforel met salsa verde en zoete aardappel in de schil
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Hardys Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de stukken zalmforel volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Boen de zoete aardappelen schoon en wikkel elke aardappel in 2 vellen aluminiumfolie.
-
Snipper de platte peterselie en het basilicum fijn.
-
Snij de kappertjes, de augurken, de sjalot en het knoflookteentje fijn.
-
Maak de salsa verde: meng de fijngesnipperde kruiden met de andere fijngesnipperde ingrediënten. Breng op smaak met de mosterd, 3 eetl. olijfolie, de wijnazijn, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Bak de zoete aardappelen 30 à 45 min. (volgens de grootte van de aardappelen) op een hoekje van een matig warme barbecue of in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Bestrijk de stukken zalmforel met wat olijfolie (1 eetl.) en kruid met peper en zout.
-
Bak de vis 4 à 5 min. aan elke kant op de barbecue. Begin met de velkant. U kan de vis ook bakken in een grillpan.
-
Afwerking:
-
Leg de stukken zalmforel op de borden en verdeel er telkens 1 eetl. salsa verde over. Geef er een in 2 gesneden zoete aardappel bij. Breng op smaak met een klontje boter en wat zeezout.
-
Heerlijk met wat rucola op smaak gebracht met een vinaigrette (bv. 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn en 1 koffiel. mosterd).
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Hardys Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de stukken zalmforel volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Boen de zoete aardappelen schoon en wikkel elke aardappel in 2 vellen aluminiumfolie.
-
Snipper de platte peterselie en het basilicum fijn.
-
Snij de kappertjes, de augurken, de sjalot en het knoflookteentje fijn.
-
Maak de salsa verde: meng de fijngesnipperde kruiden met de andere fijngesnipperde ingrediënten. Breng op smaak met de mosterd, 3 eetl. olijfolie, de wijnazijn, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Bak de zoete aardappelen 30 à 45 min. (volgens de grootte van de aardappelen) op een hoekje van een matig warme barbecue of in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Bestrijk de stukken zalmforel met wat olijfolie (1 eetl.) en kruid met peper en zout.
-
Bak de vis 4 à 5 min. aan elke kant op de barbecue. Begin met de velkant. U kan de vis ook bakken in een grillpan.
-
Afwerking:
-
Leg de stukken zalmforel op de borden en verdeel er telkens 1 eetl. salsa verde over. Geef er een in 2 gesneden zoete aardappel bij. Breng op smaak met een klontje boter en wat zeezout.
-
Heerlijk met wat rucola op smaak gebracht met een vinaigrette (bv. 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn en 1 koffiel. mosterd).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Hardys Stamp of Australia Chardonnay-Sémillon Australië