Zalmgratin met feta
Zalmgratin met feta

Zalmgratin met feta

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 803 kcal
Vet 38.7 g
Koolhydraat 77 g
Eiwit 35.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de aubergine in blokjes.

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien zodat u hem in kleine blokjes kan snijden.

  4. Snipper de sjalot, de knoflook en de basilicumblaadjes fijn.

  5. Verkruimel de fetakaas.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Laat de sjalot en de look glazig stoven. Voeg de blokjes aubergine toe en laat al roerend 2 min. stoven.

  7. Voeg de blokjes zalm toe en giet er de kippenbouillon over. Laat afgedekt 10 min. sudderen.

  8. Voeg de tomatenblokjes en de verse kaas toe. Doe er 2/3 van de fetastukjes bij. Laat de verse kaas al roerend oplossen (de fetakaas blijft licht kruimelig in de saus) en breng op smaak met de gesnipperde basilicumblaadjes, peper en zout.

  9. Kook de pasta gaar in 5 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Hou een kopje van de zalmsaus apart en meng de rest onder de pasta. Schep in een ovenschotel.

  11. Verdeel het kopje saus en de rest van de fetakaas over de schotel, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en laat in een op 180 °C voorverwarmde oven bakken gedurende 10 à 15 min.

  12. Dien onmiddellijk op met sneetjes stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de aubergine in blokjes.

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien zodat u hem in kleine blokjes kan snijden.

  4. Snipper de sjalot, de knoflook en de basilicumblaadjes fijn.

  5. Verkruimel de fetakaas.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Laat de sjalot en de look glazig stoven. Voeg de blokjes aubergine toe en laat al roerend 2 min. stoven.

  7. Voeg de blokjes zalm toe en giet er de kippenbouillon over. Laat afgedekt 10 min. sudderen.

  8. Voeg de tomatenblokjes en de verse kaas toe. Doe er 2/3 van de fetastukjes bij. Laat de verse kaas al roerend oplossen (de fetakaas blijft licht kruimelig in de saus) en breng op smaak met de gesnipperde basilicumblaadjes, peper en zout.

  9. Kook de pasta gaar in 5 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Hou een kopje van de zalmsaus apart en meng de rest onder de pasta. Schep in een ovenschotel.

  11. Verdeel het kopje saus en de rest van de fetakaas over de schotel, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en laat in een op 180 °C voorverwarmde oven bakken gedurende 10 à 15 min.

  12. Dien onmiddellijk op met sneetjes stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 803 kcal
Vet 38.7 g
Koolhydraat 77 g
Eiwit 35.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Semillon-Chardonnay South Eastern Australia Wijn Stralende droge witte wijn uit Australië, met een boeket van exotische vruchten en een fruitige smaak. Koel serveren. Wijn Château Audefiert A.C. Corbières Wijn Zonovergoten wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donkerrode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.

Bekijk het recept digitaal