- Bewaar

- Bewaar
Zalmhaasje met erwtenrisotto
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet er de wijn bij en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
-
Giet 1 pollepel bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe.
-
Voeg na 10 min. de diepgevroren erwten toe aan de rijst. Laat nog 8 min. verder garen en blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig).
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rasp de parmezaan en roer samen met de boter onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Serveer de risotto in diepe borden en leg er het gebakken zalmhaasje op. Werk af met zwarte peper.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet er de wijn bij en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
-
Giet 1 pollepel bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe.
-
Voeg na 10 min. de diepgevroren erwten toe aan de rijst. Laat nog 8 min. verder garen en blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig).
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rasp de parmezaan en roer samen met de boter onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Serveer de risotto in diepe borden en leg er het gebakken zalmhaasje op. Werk af met zwarte peper.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië