Zalmhapjes met groene asperge en dilleroom
Zalmhapjes met groene asperge en dilleroom

Zalmhapjes met groene asperge en dilleroom

Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kj
Energie 23 kcal
Vet 1.2 g
Verzadigd vet 0.2 g
Koolhydraat 0.4 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de aspergepunten 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snipper intussen de dille fijn. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de zure room over de sneetjes gerookte zalm en leg er enkele aspergepunten op. Rol de sneetjes zalm strak op en snij in 2 of 3 hapklare stukken, afhankelijk van de grootte. Steek vast met een mooi prikkertje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de aspergepunten 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snipper intussen de dille fijn. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de zure room over de sneetjes gerookte zalm en leg er enkele aspergepunten op. Rol de sneetjes zalm strak op en snij in 2 of 3 hapklare stukken, afhankelijk van de grootte. Steek vast met een mooi prikkertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kj
Energie 23 kcal
Vet 1.2 g
Verzadigd vet 0.2 g
Koolhydraat 0.4 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal