Zalmkroket met grijze garnalen

Zalmkroket met grijze garnalen

1 u.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 13.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Maak een witte saus: laat de boter smelten in een kookpot en roer er 3 eetl. bloem onder. Laat even drogen op het vuur en roer er beetje bij beetje de melk onder tot u een dikke saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Meng de geraspte kaas en de diepgevroren garnalen onder de saus. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  5. Snipper de dille fijn en meng de helft ervan onder het paneermeel. Kruid met peper.

  6. Bereiding:
  7. Snij elke snede zalm in 2. Plooi, snij nogmaals in 2 en maak 8 rolletjes.

  8. Wentel elk zalmrolletje in ± 2 eetl. garnalenpasta zodat het volledig bedekt is. Vorm er kroketten mee en doe dit op een met bloem bestrooid werkblad.

  9. Klop de eieren los met een vork. Bestrooi de kroketten lichtjes met bloem (1 eetl. voor alle kroketten). Rol ze door de losgeklopte eieren en daarna 2 à 3 keer door het gekruide paneermeel. Leg de kroketten naast elkaar op een bord en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  10. Bak de kroketten in een frituurpan op 175 °C gedurende ± 3 min. (afhankelijk van de dikte).

  11. Afwerking:
  12. Serveer 1 kroket per bord en bestrooi met de fijngesnipperde dille. Geef er een mosterddressing bij.

Tip

Nog gerookte zalm over? - Voor een snel hapje: verdeel de overgebleven gerookte zalm over wraps. Bestrijk rijkelijk met kruidenkaas (roomkaas), rol de wraps strak op en snij in stukjes van 2 cm. Ook lekker als lunch: snij de opgerolde wraps dan middendoor en leg op een bedje sla. - Ook lekker als broodbeleg, samen met wat rucola en fijngesnipperde sjalot.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Maak een witte saus: laat de boter smelten in een kookpot en roer er 3 eetl. bloem onder. Laat even drogen op het vuur en roer er beetje bij beetje de melk onder tot u een dikke saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Meng de geraspte kaas en de diepgevroren garnalen onder de saus. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  5. Snipper de dille fijn en meng de helft ervan onder het paneermeel. Kruid met peper.

  6. Bereiding:
  7. Snij elke snede zalm in 2. Plooi, snij nogmaals in 2 en maak 8 rolletjes.

  8. Wentel elk zalmrolletje in ± 2 eetl. garnalenpasta zodat het volledig bedekt is. Vorm er kroketten mee en doe dit op een met bloem bestrooid werkblad.

  9. Klop de eieren los met een vork. Bestrooi de kroketten lichtjes met bloem (1 eetl. voor alle kroketten). Rol ze door de losgeklopte eieren en daarna 2 à 3 keer door het gekruide paneermeel. Leg de kroketten naast elkaar op een bord en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  10. Bak de kroketten in een frituurpan op 175 °C gedurende ± 3 min. (afhankelijk van de dikte).

  11. Afwerking:
  12. Serveer 1 kroket per bord en bestrooi met de fijngesnipperde dille. Geef er een mosterddressing bij.

Tip

Nog gerookte zalm over? - Voor een snel hapje: verdeel de overgebleven gerookte zalm over wraps. Bestrijk rijkelijk met kruidenkaas (roomkaas), rol de wraps strak op en snij in stukjes van 2 cm. Ook lekker als lunch: snij de opgerolde wraps dan middendoor en leg op een bedje sla. - Ook lekker als broodbeleg, samen met wat rucola en fijngesnipperde sjalot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 13.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère | A.O.P. Chablis | Michel Laroche Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië

Bekijk het recept digitaal