- Bewaar
- Bewaar
Zalmkroket met grijze garnalen
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère | A.O.P. Chablis | Michel Laroche Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Maak een witte saus: laat de boter smelten in een kookpot en roer er 3 eetl. bloem onder. Laat even drogen op het vuur en roer er beetje bij beetje de melk onder tot u een dikke saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng de geraspte kaas en de diepgevroren garnalen onder de saus. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
Snipper de dille fijn en meng de helft ervan onder het paneermeel. Kruid met peper.
-
Bereiding:
-
Snij elke snede zalm in 2. Plooi, snij nogmaals in 2 en maak 8 rolletjes.
-
Wentel elk zalmrolletje in ± 2 eetl. garnalenpasta zodat het volledig bedekt is. Vorm er kroketten mee en doe dit op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Klop de eieren los met een vork. Bestrooi de kroketten lichtjes met bloem (1 eetl. voor alle kroketten). Rol ze door de losgeklopte eieren en daarna 2 à 3 keer door het gekruide paneermeel. Leg de kroketten naast elkaar op een bord en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Bak de kroketten in een frituurpan op 175 °C gedurende ± 3 min. (afhankelijk van de dikte).
-
Afwerking:
-
Serveer 1 kroket per bord en bestrooi met de fijngesnipperde dille. Geef er een mosterddressing bij.
Nog gerookte zalm over? - Voor een snel hapje: verdeel de overgebleven gerookte zalm over wraps. Bestrijk rijkelijk met kruidenkaas (roomkaas), rol de wraps strak op en snij in stukjes van 2 cm. Ook lekker als lunch: snij de opgerolde wraps dan middendoor en leg op een bedje sla. - Ook lekker als broodbeleg, samen met wat rucola en fijngesnipperde sjalot.
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère | A.O.P. Chablis | Michel Laroche Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Maak een witte saus: laat de boter smelten in een kookpot en roer er 3 eetl. bloem onder. Laat even drogen op het vuur en roer er beetje bij beetje de melk onder tot u een dikke saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng de geraspte kaas en de diepgevroren garnalen onder de saus. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
Snipper de dille fijn en meng de helft ervan onder het paneermeel. Kruid met peper.
-
Bereiding:
-
Snij elke snede zalm in 2. Plooi, snij nogmaals in 2 en maak 8 rolletjes.
-
Wentel elk zalmrolletje in ± 2 eetl. garnalenpasta zodat het volledig bedekt is. Vorm er kroketten mee en doe dit op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Klop de eieren los met een vork. Bestrooi de kroketten lichtjes met bloem (1 eetl. voor alle kroketten). Rol ze door de losgeklopte eieren en daarna 2 à 3 keer door het gekruide paneermeel. Leg de kroketten naast elkaar op een bord en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Bak de kroketten in een frituurpan op 175 °C gedurende ± 3 min. (afhankelijk van de dikte).
-
Afwerking:
-
Serveer 1 kroket per bord en bestrooi met de fijngesnipperde dille. Geef er een mosterddressing bij.
Nog gerookte zalm over? - Voor een snel hapje: verdeel de overgebleven gerookte zalm over wraps. Bestrijk rijkelijk met kruidenkaas (roomkaas), rol de wraps strak op en snij in stukjes van 2 cm. Ook lekker als lunch: snij de opgerolde wraps dan middendoor en leg op een bedje sla. - Ook lekker als broodbeleg, samen met wat rucola en fijngesnipperde sjalot.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère | A.O.P. Chablis | Michel Laroche Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië