Zalmpakketjes met duo van asperges
Zalmpakketjes met duo van asperges

Zalmpakketjes met duo van asperges

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 15.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de groene aspergepunten.

  3. Snij de geschilde witte asperges in 2.

  4. Kook de witte asperges ± 10 min. in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte.

  5. Kook de groene aspergepunten 7 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  6. Snipper intussen het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng de olie met de azijn, de honing, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  9. Snij grote sneetjes gerookte zalm middendoor. Wikkel telkens 2 stukken asperge in een sneetje gerookte zalm.

  10. Schik de pakketjes naast elkaar op een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel er de preischeuten over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de groene aspergepunten.

  3. Snij de geschilde witte asperges in 2.

  4. Kook de witte asperges ± 10 min. in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte.

  5. Kook de groene aspergepunten 7 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  6. Snipper intussen het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng de olie met de azijn, de honing, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  9. Snij grote sneetjes gerookte zalm middendoor. Wikkel telkens 2 stukken asperge in een sneetje gerookte zalm.

  10. Schik de pakketjes naast elkaar op een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel er de preischeuten over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 15.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Riesling 'Tradition' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal