Zalmpapillot met waterkersroom
Zalmpapillot met waterkersroom

Zalmpapillot met waterkersroom

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vet 49.8 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  3. Leg elk diepgevroren stukje zalm op een vel aluminiumfolie. Kruid met een laurierblaadje, de tijm, peper en zout.

  4. Meng de wijn onder de petit-suissekaasjes. Vouw de randen van de aluminiumfolie naar boven en giet het kaasmengsel over de zalm. Vouw de papillotten goed dicht.

  5. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verwijder intussen de grove steeltjes van de waterkers. Breng water aan de kook in een kookpot en voeg de waterkers toe. Laat onafgedekt 1 min. koken en giet af.

  7. Spoel de waterkers onder koud water. Druk er het vocht goed uit.

  8. Giet de room bij de waterkers en mix het mengsel fijn. Kruid met peper en zout. Zet de waterkersroom op een zacht vuur en klop er de boter onder tot de saus mooi bindt.

  9. Haal de zalmpapillotten uit de oven. Giet het braadvocht van de vis bij de saus. De saus moet lichtgebonden zijn. Leng indien nodig aan met melk.

  10. Voeg naar smaak nog een snuifje paprikapoeder toe aan de waterkerssaus.

  11. Afwerking:
  12. Dien de zalm op in de papillot en serveer met aardappelpuree, hertoginnenaardappelen of tagliatelle. Geef er eventueel enkele partjes citroen bij. Serveer er de waterkersroom apart bij.

Tip

Deze papillot kan ook op de barbecue. Laat de zalm dan eerst volledig ontdooien en dep droog. Leg elk stuk vis op een vel bakpapier en vouw dicht. Wikkel er een vel aluminiumfolie rond. Laat ± 15 min. garen op een matig warme barbecue. Geef er de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  3. Leg elk diepgevroren stukje zalm op een vel aluminiumfolie. Kruid met een laurierblaadje, de tijm, peper en zout.

  4. Meng de wijn onder de petit-suissekaasjes. Vouw de randen van de aluminiumfolie naar boven en giet het kaasmengsel over de zalm. Vouw de papillotten goed dicht.

  5. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verwijder intussen de grove steeltjes van de waterkers. Breng water aan de kook in een kookpot en voeg de waterkers toe. Laat onafgedekt 1 min. koken en giet af.

  7. Spoel de waterkers onder koud water. Druk er het vocht goed uit.

  8. Giet de room bij de waterkers en mix het mengsel fijn. Kruid met peper en zout. Zet de waterkersroom op een zacht vuur en klop er de boter onder tot de saus mooi bindt.

  9. Haal de zalmpapillotten uit de oven. Giet het braadvocht van de vis bij de saus. De saus moet lichtgebonden zijn. Leng indien nodig aan met melk.

  10. Voeg naar smaak nog een snuifje paprikapoeder toe aan de waterkerssaus.

  11. Afwerking:
  12. Dien de zalm op in de papillot en serveer met aardappelpuree, hertoginnenaardappelen of tagliatelle. Geef er eventueel enkele partjes citroen bij. Serveer er de waterkersroom apart bij.

Tip

Deze papillot kan ook op de barbecue. Laat de zalm dan eerst volledig ontdooien en dep droog. Leg elk stuk vis op een vel bakpapier en vouw dicht. Wikkel er een vel aluminiumfolie rond. Laat ± 15 min. garen op een matig warme barbecue. Geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vet 49.8 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Véran A.O.P. `La Charmée' Cave de Prissé Terre di Chieti I.G.T. - Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal