Zalmsoufflé met kervel
Zalmsoufflé met kervel

Zalmsoufflé met kervel

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 30.7 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 17.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt in een kookpan 1 eetl. boter (niet kleuren) en leg er de diepgevroren zalm in. Giet er het citroensap over en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 17 à 20 min. garen op een heel zacht vuur (1) .

  3. Snij het zalmvlees in stukjes.

  4. Laat de kervel ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Smelt in een kookpan 4 eetl. boter en roer er 4 eetl. bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met 2,5 dl melk (2). U moet een dikke saus bekomen (eventueel wat minder of meer melk gebruiken). Neem de pan van het vuur.

  7. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de eidooiers onder, de kervel, de tomatenpuree en de stukjes zalm.

  8. Klop de eiwitten heel stijf. Roer eerst 2 à 3 eetl. geklopt eiwit door het vismengsel en schep er dan de rest van het eiwit heel voorzichtig door (maar toch vrij snel).

  9. Giet het mengsel in goed beboterde ovenschoteltjes (± 8 cm breed, ± 5 cm hoog) tot ze voor 2/3 vol zijn. Plaats gedurende 10 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C en dien onmiddellijk op.

  10. Afwerking:
  11. Geef er stokbrood bij en, indien gewenst, wat sla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt in een kookpan 1 eetl. boter (niet kleuren) en leg er de diepgevroren zalm in. Giet er het citroensap over en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 17 à 20 min. garen op een heel zacht vuur (1) .

  3. Snij het zalmvlees in stukjes.

  4. Laat de kervel ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Smelt in een kookpan 4 eetl. boter en roer er 4 eetl. bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met 2,5 dl melk (2). U moet een dikke saus bekomen (eventueel wat minder of meer melk gebruiken). Neem de pan van het vuur.

  7. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de eidooiers onder, de kervel, de tomatenpuree en de stukjes zalm.

  8. Klop de eiwitten heel stijf. Roer eerst 2 à 3 eetl. geklopt eiwit door het vismengsel en schep er dan de rest van het eiwit heel voorzichtig door (maar toch vrij snel).

  9. Giet het mengsel in goed beboterde ovenschoteltjes (± 8 cm breed, ± 5 cm hoog) tot ze voor 2/3 vol zijn. Plaats gedurende 10 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C en dien onmiddellijk op.

  10. Afwerking:
  11. Geef er stokbrood bij en, indien gewenst, wat sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 30.7 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 17.5 g

Bekijk het recept digitaal