- Bewaar

- Bewaar
Zalmsoufflé met kervel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt in een kookpan 1 eetl. boter (niet kleuren) en leg er de diepgevroren zalm in. Giet er het citroensap over en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 17 à 20 min. garen op een heel zacht vuur (1) .
-
Snij het zalmvlees in stukjes.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Bereiding:
-
Smelt in een kookpan 4 eetl. boter en roer er 4 eetl. bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met 2,5 dl melk (2). U moet een dikke saus bekomen (eventueel wat minder of meer melk gebruiken). Neem de pan van het vuur.
-
Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de eidooiers onder, de kervel, de tomatenpuree en de stukjes zalm.
-
Klop de eiwitten heel stijf. Roer eerst 2 à 3 eetl. geklopt eiwit door het vismengsel en schep er dan de rest van het eiwit heel voorzichtig door (maar toch vrij snel).
-
Giet het mengsel in goed beboterde ovenschoteltjes (± 8 cm breed, ± 5 cm hoog) tot ze voor 2/3 vol zijn. Plaats gedurende 10 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C en dien onmiddellijk op.
-
Afwerking:
-
Geef er stokbrood bij en, indien gewenst, wat sla.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt in een kookpan 1 eetl. boter (niet kleuren) en leg er de diepgevroren zalm in. Giet er het citroensap over en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 17 à 20 min. garen op een heel zacht vuur (1) .
-
Snij het zalmvlees in stukjes.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Bereiding:
-
Smelt in een kookpan 4 eetl. boter en roer er 4 eetl. bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met 2,5 dl melk (2). U moet een dikke saus bekomen (eventueel wat minder of meer melk gebruiken). Neem de pan van het vuur.
-
Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de eidooiers onder, de kervel, de tomatenpuree en de stukjes zalm.
-
Klop de eiwitten heel stijf. Roer eerst 2 à 3 eetl. geklopt eiwit door het vismengsel en schep er dan de rest van het eiwit heel voorzichtig door (maar toch vrij snel).
-
Giet het mengsel in goed beboterde ovenschoteltjes (± 8 cm breed, ± 5 cm hoog) tot ze voor 2/3 vol zijn. Plaats gedurende 10 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C en dien onmiddellijk op.
-
Afwerking:
-
Geef er stokbrood bij en, indien gewenst, wat sla.