Zalmsteaks met kleurige groenten en gerookt spek
Zalmsteaks met kleurige groenten en gerookt spek

Zalmsteaks met kleurige groenten en gerookt spek

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 35.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt 1 eetl. boter in een brede en ruime kookpan. Doe er de diepgevroren broccolimix in en laat al roerend 2 à 3 min. stoven.

  4. Voeg 2 eetl. gerookte spekblokjes toe. Leg er de diepgevroren zalmsteaks bovenop en kruid met peper en zout.

  5. Giet er 1 dl droge witte wijn over en laat op een zacht vuur ± 20 min. garen. Tussenin de zalmsteaks eens omdraaien.

  6. Haal de zalmsteaks uit de pan. Schep ook de groentemengeling en de spekblokjes eruit, schik rond de vis en hou warm.

  7. Giet 1,5 dl kippenbouillon bij het kookvocht. Voeg 1 koffiel. mosterd toe en laat gedurende 2 min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Geef er de saus apart bij en serveer met rijst of hertoginnenaardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt 1 eetl. boter in een brede en ruime kookpan. Doe er de diepgevroren broccolimix in en laat al roerend 2 à 3 min. stoven.

  4. Voeg 2 eetl. gerookte spekblokjes toe. Leg er de diepgevroren zalmsteaks bovenop en kruid met peper en zout.

  5. Giet er 1 dl droge witte wijn over en laat op een zacht vuur ± 20 min. garen. Tussenin de zalmsteaks eens omdraaien.

  6. Haal de zalmsteaks uit de pan. Schep ook de groentemengeling en de spekblokjes eruit, schik rond de vis en hou warm.

  7. Giet 1,5 dl kippenbouillon bij het kookvocht. Voeg 1 koffiel. mosterd toe en laat gedurende 2 min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Geef er de saus apart bij en serveer met rijst of hertoginnenaardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 35.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewürztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate - Argentinië

Bekijk het recept digitaal