Zalmtartaar met madame loïk
Zalmtartaar met madame loïk

Zalmtartaar met madame loïk

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 26.8 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de radijzen in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Snij de appel in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de halve komkommer in 2, ontpit ze en snij in blokjes van 1/2 cm.

  7. Snipper de halve sjalot, de peterselie en de helft van de dille.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van 1/2 cm.

  9. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem daarna.

  10. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Bereiding:
  12. Meng alle groenten, de sjalot, de appel, de citroenzeste en de gerookte zalmreepjes onder elkaar in een slakom.

  13. Roer er de verse kaas, de fijngesnipperde kruiden en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel de zalmtartaar over de borden en werk af met een takje dille. Geef er 1 of 2 sneetjes ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de radijzen in 2 en daarna in halvemaantjes.

  5. Snij de appel in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de halve komkommer in 2, ontpit ze en snij in blokjes van 1/2 cm.

  7. Snipper de halve sjalot, de peterselie en de helft van de dille.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van 1/2 cm.

  9. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem daarna.

  10. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Bereiding:
  12. Meng alle groenten, de sjalot, de appel, de citroenzeste en de gerookte zalmreepjes onder elkaar in een slakom.

  13. Roer er de verse kaas, de fijngesnipperde kruiden en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  14. Verdeel de zalmtartaar over de borden en werk af met een takje dille. Geef er 1 of 2 sneetjes ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 26.8 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal