- Bewaar

- Bewaar
Zalmtartaar met zomers slaatje
Onze drankensuggesties
Bier Brugs witbier Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de zalm in heel kleine stukjes en plet met een vork.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Er mag ook een beetje groen bij.
-
Kook de eieren hard in 10 min. en laat afkoelen.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Meng de geplette zalm met de fijngesnipperde lente-uitjes, de kappertjes en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Voor de dressing: klop de zure room los met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.
-
Snipper de rucola grof en snij het witloof in de lengte in fijne reepjes. Meng alles goed.
-
Pel de hardgekookte eieren en plet met een vork.
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade van rucola en witloof over de borden. Schik er een rondje van zalmtartaar bovenop (eventueel met een inox ring). Garneer met wat geplette eieren en een streepje dressing.
-
Geef de rest van de dressing er apart bij en dien dit voorgerecht op met bruin brood of toast.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs witbier Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de zalm in heel kleine stukjes en plet met een vork.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Er mag ook een beetje groen bij.
-
Kook de eieren hard in 10 min. en laat afkoelen.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Meng de geplette zalm met de fijngesnipperde lente-uitjes, de kappertjes en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Voor de dressing: klop de zure room los met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.
-
Snipper de rucola grof en snij het witloof in de lengte in fijne reepjes. Meng alles goed.
-
Pel de hardgekookte eieren en plet met een vork.
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade van rucola en witloof over de borden. Schik er een rondje van zalmtartaar bovenop (eventueel met een inox ring). Garneer met wat geplette eieren en een streepje dressing.
-
Geef de rest van de dressing er apart bij en dien dit voorgerecht op met bruin brood of toast.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs witbier Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé