Zalmtartaar met zomers slaatje
Zalmtartaar met zomers slaatje

Zalmtartaar met zomers slaatje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 36.2 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 23.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de zalm in heel kleine stukjes en plet met een vork.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Er mag ook een beetje groen bij.

  5. Kook de eieren hard in 10 min. en laat afkoelen.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de geplette zalm met de fijngesnipperde lente-uitjes, de kappertjes en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Voor de dressing: klop de zure room los met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.

  10. Snipper de rucola grof en snij het witloof in de lengte in fijne reepjes. Meng alles goed.

  11. Pel de hardgekookte eieren en plet met een vork.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade van rucola en witloof over de borden. Schik er een rondje van zalmtartaar bovenop (eventueel met een inox ring). Garneer met wat geplette eieren en een streepje dressing.

  14. Geef de rest van de dressing er apart bij en dien dit voorgerecht op met bruin brood of toast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de zalm in heel kleine stukjes en plet met een vork.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Er mag ook een beetje groen bij.

  5. Kook de eieren hard in 10 min. en laat afkoelen.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de geplette zalm met de fijngesnipperde lente-uitjes, de kappertjes en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Voor de dressing: klop de zure room los met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.

  10. Snipper de rucola grof en snij het witloof in de lengte in fijne reepjes. Meng alles goed.

  11. Pel de hardgekookte eieren en plet met een vork.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade van rucola en witloof over de borden. Schik er een rondje van zalmtartaar bovenop (eventueel met een inox ring). Garneer met wat geplette eieren en een streepje dressing.

  14. Geef de rest van de dressing er apart bij en dien dit voorgerecht op met bruin brood of toast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 36.2 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 23.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs witbier Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé

Bekijk het recept digitaal