Zandkoekjes
Zandkoekjes

Zandkoekjes

35 min.
Tussendoortje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de pitjes uit. Voeg de pitjes bij de suiker.

  3. 2 Meng de boter met de suiker en het eigeel. Voeg de bloem en het snuifje zout toe en kneed met de vingertoppen tot een gladde massa.

  4. 3 Rol een worst van het deeg (Ø ± 4 cm). Wikkel het worstje deeg in vershoudfolie en leg gedurende 1/2 uur in de koelkast.

  5. 4 Snij de worst in sneetjes (± 1 cm) en plaats ze naast elkaar op bakpapier of een beboterde ovenplaat. Duw op elk koekje in het midden een kers.

  6. 5 Plaats in een op 180°C voorverwarmde oven en laat ± 20 min. bakken.

  7. Afwerking:
  8. Laat de koekjes afkoelen en serveer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de pitjes uit. Voeg de pitjes bij de suiker.

  3. 2 Meng de boter met de suiker en het eigeel. Voeg de bloem en het snuifje zout toe en kneed met de vingertoppen tot een gladde massa.

  4. 3 Rol een worst van het deeg (Ø ± 4 cm). Wikkel het worstje deeg in vershoudfolie en leg gedurende 1/2 uur in de koelkast.

  5. 4 Snij de worst in sneetjes (± 1 cm) en plaats ze naast elkaar op bakpapier of een beboterde ovenplaat. Duw op elk koekje in het midden een kers.

  6. 5 Plaats in een op 180°C voorverwarmde oven en laat ± 20 min. bakken.

  7. Afwerking:
  8. Laat de koekjes afkoelen en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 1.1 g

Bekijk het recept digitaal