- Bewaar

- Bewaar
Zandkoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
1 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de pitjes uit. Voeg de pitjes bij de suiker.
-
2 Meng de boter met de suiker en het eigeel. Voeg de bloem en het snuifje zout toe en kneed met de vingertoppen tot een gladde massa.
-
3 Rol een worst van het deeg (Ø ± 4 cm). Wikkel het worstje deeg in vershoudfolie en leg gedurende 1/2 uur in de koelkast.
-
4 Snij de worst in sneetjes (± 1 cm) en plaats ze naast elkaar op bakpapier of een beboterde ovenplaat. Duw op elk koekje in het midden een kers.
-
5 Plaats in een op 180°C voorverwarmde oven en laat ± 20 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Laat de koekjes afkoelen en serveer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
1 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de pitjes uit. Voeg de pitjes bij de suiker.
-
2 Meng de boter met de suiker en het eigeel. Voeg de bloem en het snuifje zout toe en kneed met de vingertoppen tot een gladde massa.
-
3 Rol een worst van het deeg (Ø ± 4 cm). Wikkel het worstje deeg in vershoudfolie en leg gedurende 1/2 uur in de koelkast.
-
4 Snij de worst in sneetjes (± 1 cm) en plaats ze naast elkaar op bakpapier of een beboterde ovenplaat. Duw op elk koekje in het midden een kers.
-
5 Plaats in een op 180°C voorverwarmde oven en laat ± 20 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Laat de koekjes afkoelen en serveer.