- Bewaar

- Bewaar
Zandkoekjes met chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de boter met de suiker en de eidooier. Voeg de bloem en het snuifje zout toe en kneed tot een vast deeg. Voeg de chocoladedruppels toe en kneed opnieuw.
-
Rol een worst van het deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de worst in sneetjes van 1 cm en druk lichtjes aan. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Deze koekjes zijn ook heel lekker bij ijs. Je kan ze verkruimelen en gebruiken als topping. Of je kan er ijssandwiches mee maken. Neem dan 2 koekjes, leg er een bolletje ijs tussen en versier eventueel met bakdecoratie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de boter met de suiker en de eidooier. Voeg de bloem en het snuifje zout toe en kneed tot een vast deeg. Voeg de chocoladedruppels toe en kneed opnieuw.
-
Rol een worst van het deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de worst in sneetjes van 1 cm en druk lichtjes aan. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Deze koekjes zijn ook heel lekker bij ijs. Je kan ze verkruimelen en gebruiken als topping. Of je kan er ijssandwiches mee maken. Neem dan 2 koekjes, leg er een bolletje ijs tussen en versier eventueel met bakdecoratie.