Zandkoekjes met pecannoten
Zandkoekjes met pecannoten

Zandkoekjes met pecannoten

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Klop de eidooier los met een vork.

  4. Bereiding:
  5. Kneed de zachte boter samen met de bloem, de suiker, het vanillearoma en het zout tot een glad deeg. Verdeel in 2 helften.

  6. Rol 1 helft op tot een worst van 2 cm dik.

  7. Doe bij de andere helft deeg het cacaopoeder. Meng goed en rol tot een worst van 2 cm dik.

  8. Leg de 2 worsten naast elkaar en vlecht ze tot 1 grote, tweekleurige worst.

  9. Wikkel in vershoudfolie en leg 1 u. in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Pak de worst uit, bestrijk met het eigeel en verdeel er de grofgehakte pecannoten over. Snij in schijfjes van 1 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier (laat wat ruimte tussen de verschillende koekjes).

  12. Bak de koekjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Klop de eidooier los met een vork.

  4. Bereiding:
  5. Kneed de zachte boter samen met de bloem, de suiker, het vanillearoma en het zout tot een glad deeg. Verdeel in 2 helften.

  6. Rol 1 helft op tot een worst van 2 cm dik.

  7. Doe bij de andere helft deeg het cacaopoeder. Meng goed en rol tot een worst van 2 cm dik.

  8. Leg de 2 worsten naast elkaar en vlecht ze tot 1 grote, tweekleurige worst.

  9. Wikkel in vershoudfolie en leg 1 u. in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Pak de worst uit, bestrijk met het eigeel en verdeel er de grofgehakte pecannoten over. Snij in schijfjes van 1 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier (laat wat ruimte tussen de verschillende koekjes).

  12. Bak de koekjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 0.9 g

Bekijk het recept digitaal