- Bewaar

- Bewaar
Zandkoekjes met pecannoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Klop de eidooier los met een vork.
-
Bereiding:
-
Kneed de zachte boter samen met de bloem, de suiker, het vanillearoma en het zout tot een glad deeg. Verdeel in 2 helften.
-
Rol 1 helft op tot een worst van 2 cm dik.
-
Doe bij de andere helft deeg het cacaopoeder. Meng goed en rol tot een worst van 2 cm dik.
-
Leg de 2 worsten naast elkaar en vlecht ze tot 1 grote, tweekleurige worst.
-
Wikkel in vershoudfolie en leg 1 u. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pak de worst uit, bestrijk met het eigeel en verdeel er de grofgehakte pecannoten over. Snij in schijfjes van 1 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier (laat wat ruimte tussen de verschillende koekjes).
-
Bak de koekjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Klop de eidooier los met een vork.
-
Bereiding:
-
Kneed de zachte boter samen met de bloem, de suiker, het vanillearoma en het zout tot een glad deeg. Verdeel in 2 helften.
-
Rol 1 helft op tot een worst van 2 cm dik.
-
Doe bij de andere helft deeg het cacaopoeder. Meng goed en rol tot een worst van 2 cm dik.
-
Leg de 2 worsten naast elkaar en vlecht ze tot 1 grote, tweekleurige worst.
-
Wikkel in vershoudfolie en leg 1 u. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pak de worst uit, bestrijk met het eigeel en verdeel er de grofgehakte pecannoten over. Snij in schijfjes van 1 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier (laat wat ruimte tussen de verschillende koekjes).
-
Bak de koekjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.