- Bewaar

- Bewaar
Zeebaars met crumble en groentetorentje
Onze drankensuggesties
Wijn Château Ducla blanc A.C. Entre-deux-Mers Bijzonder lekkere, droge witte bordeauxwijn van sauvignon blanc-, sémillon- en muscadelledruiven. Bezit een heerlijk frisse en fruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zeebaarslfilets ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Hak de dennenpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met de deegrol over rolt).
-
Snij de gedroogde tomaatjes fijn.
-
Snij de tomaten en de courgette in schijfjes van 1/2 cm. U hebt van elk 8 schijfjes nodig.
-
Maak 4 groentetorentjes: begin met een schijfje courgette, leg daarop wat geraspte mozzarella en een schijfje tomaat. Beleg met wat fijngesnipperd basilicum. Herhaal dat nog een keer en strooi boven op het torentje nog wat mozzarella. Kruid elk laagje met peper en zout. Plaats de torentjes in een ovenschotel die met 1 eetl. olijfolie is ingesmeerd.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (5 min.)
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en rooster er de pijnboompitten in zonder vetstof. Let erop dat ze niet verbranden.
-
Maak de crumble klaar: meng de pijnboompitten met de stukjes gedroogde tomaat en 2 eetl. olijfolie, peper en zout en een snuifje paprikapoeder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vis op een hoog vuur kort goudbruin aan de velkant.
-
Schik de filets in een braadslede met de velkant naar onder en verdeel er de crumble over. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (25 min. in de oven)
-
Schuif de schotel met groentetorentjes 25 min. in een op 225 °C voorverwarmde oven. De braadslede met de vis laat u de laatste 7 min. mee gaar worden.
-
Afwerking:
-
Schik een zeebaarsfilet met groentetorentje op elk bord. Versier met enkele blaadjes basilicum en een partje citroen. Geef er enkele sneetjes stokbrood bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Ducla blanc A.C. Entre-deux-Mers Bijzonder lekkere, droge witte bordeauxwijn van sauvignon blanc-, sémillon- en muscadelledruiven. Bezit een heerlijk frisse en fruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zeebaarslfilets ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Hak de dennenpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met de deegrol over rolt).
-
Snij de gedroogde tomaatjes fijn.
-
Snij de tomaten en de courgette in schijfjes van 1/2 cm. U hebt van elk 8 schijfjes nodig.
-
Maak 4 groentetorentjes: begin met een schijfje courgette, leg daarop wat geraspte mozzarella en een schijfje tomaat. Beleg met wat fijngesnipperd basilicum. Herhaal dat nog een keer en strooi boven op het torentje nog wat mozzarella. Kruid elk laagje met peper en zout. Plaats de torentjes in een ovenschotel die met 1 eetl. olijfolie is ingesmeerd.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (5 min.)
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en rooster er de pijnboompitten in zonder vetstof. Let erop dat ze niet verbranden.
-
Maak de crumble klaar: meng de pijnboompitten met de stukjes gedroogde tomaat en 2 eetl. olijfolie, peper en zout en een snuifje paprikapoeder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de vis op een hoog vuur kort goudbruin aan de velkant.
-
Schik de filets in een braadslede met de velkant naar onder en verdeel er de crumble over. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (25 min. in de oven)
-
Schuif de schotel met groentetorentjes 25 min. in een op 225 °C voorverwarmde oven. De braadslede met de vis laat u de laatste 7 min. mee gaar worden.
-
Afwerking:
-
Schik een zeebaarsfilet met groentetorentje op elk bord. Versier met enkele blaadjes basilicum en een partje citroen. Geef er enkele sneetjes stokbrood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Ducla blanc A.C. Entre-deux-Mers Bijzonder lekkere, droge witte bordeauxwijn van sauvignon blanc-, sémillon- en muscadelledruiven. Bezit een heerlijk frisse en fruitige smaak.