Zeebaars met gebakken aardappelen en zeekraal
Zeebaars met gebakken aardappelen en zeekraal

Zeebaars met gebakken aardappelen en zeekraal

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 2.8 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 25.5 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooien + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij intussen de kerstomaten in 2.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Pers de citroen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets aan elke kan 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Blus de pan met het citroensap en 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  11. Smelt intussen de boter in een pan en bak de aardappelen 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Voeg de zeekraal en de kerstomaten toe aan de pan met de aardappelen en laat nog 3 min. mee bakken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de gebakken aardappelen, zeekraal en kerstomaten over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Leg er een zeebaarsfilet bovenop en lepel er wat citroensaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooien + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij intussen de kerstomaten in 2.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Pers de citroen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets aan elke kan 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Blus de pan met het citroensap en 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  11. Smelt intussen de boter in een pan en bak de aardappelen 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Voeg de zeekraal en de kerstomaten toe aan de pan met de aardappelen en laat nog 3 min. mee bakken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de gebakken aardappelen, zeekraal en kerstomaten over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Leg er een zeebaarsfilet bovenop en lepel er wat citroensaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 2.8 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 25.5 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal