- Bewaar

- Bewaar
Zeebaars met gebakken aardappelen en zeekraal
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooien + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de kerstomaten in 2.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets aan elke kan 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Blus de pan met het citroensap en 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de aardappelen 5 min. aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg de zeekraal en de kerstomaten toe aan de pan met de aardappelen en laat nog 3 min. mee bakken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gebakken aardappelen, zeekraal en kerstomaten over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Leg er een zeebaarsfilet bovenop en lepel er wat citroensaus over.
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooien + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de kerstomaten in 2.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets aan elke kan 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Blus de pan met het citroensap en 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de aardappelen 5 min. aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg de zeekraal en de kerstomaten toe aan de pan met de aardappelen en laat nog 3 min. mee bakken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gebakken aardappelen, zeekraal en kerstomaten over de borden en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Leg er een zeebaarsfilet bovenop en lepel er wat citroensaus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André I.G.P. Pays d'Oc