Zeebaars met groene selder en appeltjes in kerriesaus
Zeebaars met groene selder en appeltjes in kerriesaus

Zeebaars met groene selder en appeltjes in kerriesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 25.2 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 53.4 g
Suiker 21.6 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 38.8 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de groene selder in blokjes van max. 1 cm.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. glazig. Voeg de selder- en appelblokjes toe. Overgiet met de room en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat 15 min. op een zacht vuur stoven.

  9. Verwarm ondertussen de diepgevroren puree (instructies: zie verpakking). Roer er de tomatenblokjes onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zeebaarsfilets ± 5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai de filets voorzichtig om en bak nog ± 2 min. verder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de selder in kerriesaus over de borden en schik er een zeebaarsfilet op. Serveer met de aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de groene selder in blokjes van max. 1 cm.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. glazig. Voeg de selder- en appelblokjes toe. Overgiet met de room en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat 15 min. op een zacht vuur stoven.

  9. Verwarm ondertussen de diepgevroren puree (instructies: zie verpakking). Roer er de tomatenblokjes onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zeebaarsfilets ± 5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout. Draai de filets voorzichtig om en bak nog ± 2 min. verder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de selder in kerriesaus over de borden en schik er een zeebaarsfilet op. Serveer met de aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 25.2 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 53.4 g
Suiker 21.6 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 38.8 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `La Burgondie' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal