Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil
Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 47.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 41.2 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de platte peterselie grof.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de peterseliewortels en snij in staafjes van 3 bij 1/2 cm.

  6. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de juliennegroenten, het knoflook en de peterseliewortel 5 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout en overgiet met de room. Laat nog 5 min. stoven.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 5 min. op de velkant. Draai om, kruid met peper en zout en laat nog 2 min. verder bakken. Bestrooi hierna met de peterselie.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en schik er een zeebaarsfilet op. Serveer met de gebakken aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de platte peterselie grof.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de peterseliewortels en snij in staafjes van 3 bij 1/2 cm.

  6. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de juliennegroenten, het knoflook en de peterseliewortel 5 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout en overgiet met de room. Laat nog 5 min. stoven.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 5 min. op de velkant. Draai om, kruid met peper en zout en laat nog 2 min. verder bakken. Bestrooi hierna met de peterselie.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en schik er een zeebaarsfilet op. Serveer met de gebakken aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 47.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 41.2 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal