Zeebaarsfilet met geroosterde groenten en tomatensalsa

Zeebaarsfilet met geroosterde groenten en tomatensalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in blokjes van 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 2 cm.

  6. Snij de rode uien in 6 partjes.

  7. Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum in stukjes.

  8. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  9. Schil de aardappelen en snij in 2.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Doe de courgettes, de aubergines, de paprika's en de rode uien in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed zodat alle groenten volledig bedekt zijn. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.

  13. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  14. Meng de blokjes tomaat met de sjalot, het basilicum, de peterselie, de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen samen met de oregano goudbruin.

  16. Kruid de zeebaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de filets 2 à 3 min. aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn.

  17. Afwerking:
  18. Serveer de zeebaarsfilets met de geroosterde groenten, de gebakken aardappelen en 1 eetlepel tomatensalsa.

Tip

U kan de zeebaarsfi lets vervangen door schelvishaasjes. Die zijn iets dikker, dus u laat ze het best 1 min. langer bakken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in blokjes van 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 2 cm.

  6. Snij de rode uien in 6 partjes.

  7. Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum in stukjes.

  8. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  9. Schil de aardappelen en snij in 2.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Doe de courgettes, de aubergines, de paprika's en de rode uien in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed zodat alle groenten volledig bedekt zijn. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.

  13. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  14. Meng de blokjes tomaat met de sjalot, het basilicum, de peterselie, de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen samen met de oregano goudbruin.

  16. Kruid de zeebaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de filets 2 à 3 min. aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn.

  17. Afwerking:
  18. Serveer de zeebaarsfilets met de geroosterde groenten, de gebakken aardappelen en 1 eetlepel tomatensalsa.

Tip

U kan de zeebaarsfi lets vervangen door schelvishaasjes. Die zijn iets dikker, dus u laat ze het best 1 min. langer bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 26.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier

Bekijk het recept digitaal