- Bewaar
- Bewaar
Zeebaarsfilet met geroosterde groenten en tomatensalsa
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in blokjes van 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 2 cm.
-
Snij de rode uien in 6 partjes.
-
Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de courgettes, de aubergines, de paprika's en de rode uien in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed zodat alle groenten volledig bedekt zijn. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Meng de blokjes tomaat met de sjalot, het basilicum, de peterselie, de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen samen met de oregano goudbruin.
-
Kruid de zeebaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de filets 2 à 3 min. aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de zeebaarsfilets met de geroosterde groenten, de gebakken aardappelen en 1 eetlepel tomatensalsa.
U kan de zeebaarsfi lets vervangen door schelvishaasjes. Die zijn iets dikker, dus u laat ze het best 1 min. langer bakken.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in blokjes van 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 2 cm.
-
Snij de rode uien in 6 partjes.
-
Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de courgettes, de aubergines, de paprika's en de rode uien in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed zodat alle groenten volledig bedekt zijn. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege om.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Meng de blokjes tomaat met de sjalot, het basilicum, de peterselie, de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen samen met de oregano goudbruin.
-
Kruid de zeebaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de filets 2 à 3 min. aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de zeebaarsfilets met de geroosterde groenten, de gebakken aardappelen en 1 eetlepel tomatensalsa.
U kan de zeebaarsfi lets vervangen door schelvishaasjes. Die zijn iets dikker, dus u laat ze het best 1 min. langer bakken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier