- Bewaar

- Bewaar
Zeebaarsfilet met tapenade en venkelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier Wijn Torres Viña Sol D.O. Catalunya - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van max. 2 cm. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.
-
Snipper het knoflook fijn. Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de venkel, het knoflook en de tijm toe. Stoof 10 min. en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 1 min. (met de velkant naar boven).
-
Draai om en kruid met peper en zout. Verdeel er de tomatentapenade over. Bak nog 2 à 3 min. op de velkant.
-
Prak de aardappelen grof met een pureestamper en roer er de gestoofde venkel en de zure room onder. Kruid met peper en zout.
-
Doe 1 eetl. boter in de braadpan bij de vis en laat smelten.
-
Blus met het citroensap en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid het braadvocht lichtjes met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en werk af met plukjes venkelgroen. Serveer met de zeebaarsfilets en lepel er het braadvocht over.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g venkel in stukjes. 2 Kook samen met een snuifje tijm 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 3 min. 30 g zeebaarsfilet zonder vel toe. Giet af. 3 Mix alle ingrediënten tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier Wijn Torres Viña Sol D.O. Catalunya - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van max. 2 cm. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.
-
Snipper het knoflook fijn. Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de venkel, het knoflook en de tijm toe. Stoof 10 min. en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 1 min. (met de velkant naar boven).
-
Draai om en kruid met peper en zout. Verdeel er de tomatentapenade over. Bak nog 2 à 3 min. op de velkant.
-
Prak de aardappelen grof met een pureestamper en roer er de gestoofde venkel en de zure room onder. Kruid met peper en zout.
-
Doe 1 eetl. boter in de braadpan bij de vis en laat smelten.
-
Blus met het citroensap en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid het braadvocht lichtjes met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en werk af met plukjes venkelgroen. Serveer met de zeebaarsfilets en lepel er het braadvocht over.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g venkel in stukjes. 2 Kook samen met een snuifje tijm 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 3 min. 30 g zeebaarsfilet zonder vel toe. Giet af. 3 Mix alle ingrediënten tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier Wijn Torres Viña Sol D.O. Catalunya - Spanje