Zeebaarsfilet met tapenade en venkelpuree
Zeebaarsfilet met tapenade en venkelpuree

Zeebaarsfilet met tapenade en venkelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 6.7 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 35.7 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van max. 2 cm. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.

  4. Snipper het knoflook fijn. Pers de citroen.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de venkel, het knoflook en de tijm toe. Stoof 10 min. en kruid met peper en zout.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 1 min. (met de velkant naar boven).

  9. Draai om en kruid met peper en zout. Verdeel er de tomatentapenade over. Bak nog 2 à 3 min. op de velkant.

  10. Prak de aardappelen grof met een pureestamper en roer er de gestoofde venkel en de zure room onder. Kruid met peper en zout.

  11. Doe 1 eetl. boter in de braadpan bij de vis en laat smelten.

  12. Blus met het citroensap en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid het braadvocht lichtjes met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden en werk af met plukjes venkelgroen. Serveer met de zeebaarsfilets en lepel er het braadvocht over.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g venkel in stukjes. 2 Kook samen met een snuifje tijm 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 3 min. 30 g zeebaarsfilet zonder vel toe. Giet af. 3 Mix alle ingrediënten tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van max. 2 cm. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking.

  4. Snipper het knoflook fijn. Pers de citroen.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de venkel, het knoflook en de tijm toe. Stoof 10 min. en kruid met peper en zout.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 1 min. (met de velkant naar boven).

  9. Draai om en kruid met peper en zout. Verdeel er de tomatentapenade over. Bak nog 2 à 3 min. op de velkant.

  10. Prak de aardappelen grof met een pureestamper en roer er de gestoofde venkel en de zure room onder. Kruid met peper en zout.

  11. Doe 1 eetl. boter in de braadpan bij de vis en laat smelten.

  12. Blus met het citroensap en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid het braadvocht lichtjes met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden en werk af met plukjes venkelgroen. Serveer met de zeebaarsfilets en lepel er het braadvocht over.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g venkel in stukjes. 2 Kook samen met een snuifje tijm 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 3 min. 30 g zeebaarsfilet zonder vel toe. Giet af. 3 Mix alle ingrediënten tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 26.5 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 6.7 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 35.7 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier Wijn Torres Viña Sol D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal