Zeetong met bloemkoompuree en garnalen
Zeetong met bloemkoompuree en garnalen

Zeetong met bloemkoompuree en garnalen

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 35.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.) * Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog. * Verdeel de bloemkool in roosjes. * Schil de aardappelen en snij in stukjes. * Snipper het bieslook en de dille fijn.

  3. Bereiding:
  4. Kook de aardappelen en de bloemkoolroosjes 20 min. samen in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  5. Haal intussen de vis door de bloem en kruid met peper en zout.

  6. Laat 2 eetl. boter lichtjes bruin worden in een pan en bak de zeetongen 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  7. Blus de pan met de whisky. Laat lichtjes inkoken en giet er de lichte room bij. Laat de saus even opwarmen.

  8. Kruid intussen de puree met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de eidooier, de zure room en 2 eetl. boter bij en meng goed. Voeg daarna de fijngesnipperde kruiden en de garnalen toe.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de noordzeetongen over de borden en giet er de saus over. Serveer met de puree en versier met een takje dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.) * Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog. * Verdeel de bloemkool in roosjes. * Schil de aardappelen en snij in stukjes. * Snipper het bieslook en de dille fijn.

  3. Bereiding:
  4. Kook de aardappelen en de bloemkoolroosjes 20 min. samen in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  5. Haal intussen de vis door de bloem en kruid met peper en zout.

  6. Laat 2 eetl. boter lichtjes bruin worden in een pan en bak de zeetongen 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  7. Blus de pan met de whisky. Laat lichtjes inkoken en giet er de lichte room bij. Laat de saus even opwarmen.

  8. Kruid intussen de puree met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de eidooier, de zure room en 2 eetl. boter bij en meng goed. Voeg daarna de fijngesnipperde kruiden en de garnalen toe.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de noordzeetongen over de borden en giet er de saus over. Serveer met de puree en versier met een takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 35.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Bulgarije

Bekijk het recept digitaal