- Bewaar

- Bewaar
Zeevruchtenkroketjes
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Enclos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de zeevruchtencocktail volledig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Ontpit intussen de tomaat en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de halve sjalot heel fijn.
-
Scheid 2 eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de tomatenblokjes en de zeevruchtencocktail onder.
-
Prak de aardappelen tot een gladde puree en meng er de zeevruchtenmengeling en de eidooiers onder. Kruid met de cayennepeper en zout.
-
Rol 8 kroketten of een 20-tal miniballetjes van de puree.
-
Klop de 2 overgebleven eiwitten en het ei los. Wentel de kroketten eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse op 180 °C (leg niet te veel kroketten in 1 keer in het mandje).
-
Afwerking:
-
Verdeel de fijnproeverssla over de borden en leg er de kroketten op.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Enclos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de zeevruchtencocktail volledig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
-
Ontpit intussen de tomaat en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de halve sjalot heel fijn.
-
Scheid 2 eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de tomatenblokjes en de zeevruchtencocktail onder.
-
Prak de aardappelen tot een gladde puree en meng er de zeevruchtenmengeling en de eidooiers onder. Kruid met de cayennepeper en zout.
-
Rol 8 kroketten of een 20-tal miniballetjes van de puree.
-
Klop de 2 overgebleven eiwitten en het ei los. Wentel de kroketten eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse op 180 °C (leg niet te veel kroketten in 1 keer in het mandje).
-
Afwerking:
-
Verdeel de fijnproeverssla over de borden en leg er de kroketten op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Enclos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie