Zeevruchtenkroketjes
Zeevruchtenkroketjes

Zeevruchtenkroketjes

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 47.9 g
Eiwit 18.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de zeevruchtencocktail volledig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.

  5. Ontpit intussen de tomaat en snij in kleine blokjes.

  6. Snipper de halve sjalot heel fijn.

  7. Scheid 2 eidooiers van de eiwitten.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de tomatenblokjes en de zeevruchtencocktail onder.

  10. Prak de aardappelen tot een gladde puree en meng er de zeevruchtenmengeling en de eidooiers onder. Kruid met de cayennepeper en zout.

  11. Rol 8 kroketten of een 20-tal miniballetjes van de puree.

  12. Klop de 2 overgebleven eiwitten en het ei los. Wentel de kroketten eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Laat 1 u. rusten in de koelkast.

  13. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse op 180 °C (leg niet te veel kroketten in 1 keer in het mandje).

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de fijnproeverssla over de borden en leg er de kroketten op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de zeevruchtencocktail volledig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.

  5. Ontpit intussen de tomaat en snij in kleine blokjes.

  6. Snipper de halve sjalot heel fijn.

  7. Scheid 2 eidooiers van de eiwitten.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de tomatenblokjes en de zeevruchtencocktail onder.

  10. Prak de aardappelen tot een gladde puree en meng er de zeevruchtenmengeling en de eidooiers onder. Kruid met de cayennepeper en zout.

  11. Rol 8 kroketten of een 20-tal miniballetjes van de puree.

  12. Klop de 2 overgebleven eiwitten en het ei los. Wentel de kroketten eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Laat 1 u. rusten in de koelkast.

  13. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse op 180 °C (leg niet te veel kroketten in 1 keer in het mandje).

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de fijnproeverssla over de borden en leg er de kroketten op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 47.9 g
Eiwit 18.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Enclos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie

Bekijk het recept digitaal