Zeevruchtenquiche met witloof
Zeevruchtenquiche met witloof

Zeevruchtenquiche met witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 30.3 g
Eiwit 46 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zeevruchtencocktail ontdooien en dep goed droog. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  10. Smelt de. boter in een pan en bak de spekreepjes 2 min. Voeg het witloof toe en laat 5 min. stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de zeevruchten over het bladerdeeg. Voeg de witloofmengeling, de zongedroogde tomaten en de peterselie toe. Bestrooi met de geraspte kaas.

  12. Klop de eieren los met de melk en giet in de taartvorm. Kruid met zwarte peper.

  13. Zet ± 45 min. in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een slaatje van veldsla en witloof

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zeevruchtencocktail ontdooien en dep goed droog. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  10. Smelt de. boter in een pan en bak de spekreepjes 2 min. Voeg het witloof toe en laat 5 min. stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de zeevruchten over het bladerdeeg. Voeg de witloofmengeling, de zongedroogde tomaten en de peterselie toe. Bestrooi met de geraspte kaas.

  12. Klop de eieren los met de melk en giet in de taartvorm. Kruid met zwarte peper.

  13. Zet ± 45 min. in de oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een slaatje van veldsla en witloof

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 30.3 g
Eiwit 46 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal