Zeevruchtenrisotto
Zeevruchtenrisotto

Zeevruchtenrisotto

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 791 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 84.3 g
Eiwit 59.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een grote kookpan, liefst met dikke bodem (om niet aan te bakken). Laat er de fijngesneden sjalot glazig in stoven.

  4. Voeg de rijst toe en laat al roerend stoven tot die glazig is. Voeg de saffraan toe.

  5. Blus met de witte wijn. Voeg de diepgevroren erwtjes toe. Laat afgedekt verder pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg regelmatig wat kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en romig wordt.

  6. Voeg na 20 min. ook de diepgevroren paprikareepjes, de seafood cocktail en de mantelschelpnoten toe. Laat verder sudderen tot de rijst en de zeevruchten gaar zijn (ongeveer 10 min.).

  7. Afwerking:
  8. Schep de geraspte parmezaan onder de rijst en dien onmiddellijk op. Geef er stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een grote kookpan, liefst met dikke bodem (om niet aan te bakken). Laat er de fijngesneden sjalot glazig in stoven.

  4. Voeg de rijst toe en laat al roerend stoven tot die glazig is. Voeg de saffraan toe.

  5. Blus met de witte wijn. Voeg de diepgevroren erwtjes toe. Laat afgedekt verder pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg regelmatig wat kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en romig wordt.

  6. Voeg na 20 min. ook de diepgevroren paprikareepjes, de seafood cocktail en de mantelschelpnoten toe. Laat verder sudderen tot de rijst en de zeevruchten gaar zijn (ongeveer 10 min.).

  7. Afwerking:
  8. Schep de geraspte parmezaan onder de rijst en dien onmiddellijk op. Geef er stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 791 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 84.3 g
Eiwit 59.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco Rioja Wijn Voortreffelijke kwaliteitswijn uit de Rioja, afkomstig van de viuradruif: fruitig, fijn, smaakvol en fris. Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket.

Bekijk het recept digitaal