Zeewierburger en rijst met duo van groene groenten
Zeewierburger en rijst met duo van groene groenten

Zeewierburger en rijst met duo van groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 6.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 17.4 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in 2 en verwijder de zaadjes. Snij de rest in blokjes van 1 cm.

  5. Breek de boontjes in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak nog 5 à 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de boontjes toe. Giet af.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de burgers ± 2 min. aan elke kant.

  10. Meng de courgette onder de rijst en de boontjes.

Tip

Baby eet mee+ 6 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g ongeschilde courgette en 50 g prinsessenbonen in gelijke blokjes. 2 Kook samen met 30 g rijst 15 min. gaar. 3 Giet af en mix alles fijn tot een gladde puree. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in 2 en verwijder de zaadjes. Snij de rest in blokjes van 1 cm.

  5. Breek de boontjes in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak nog 5 à 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de boontjes toe. Giet af.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de burgers ± 2 min. aan elke kant.

  10. Meng de courgette onder de rijst en de boontjes.

Tip

Baby eet mee+ 6 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g ongeschilde courgette en 50 g prinsessenbonen in gelijke blokjes. 2 Kook samen met 30 g rijst 15 min. gaar. 3 Giet af en mix alles fijn tot een gladde puree. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 6.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 17.4 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vicaris Quinto Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal