- Bewaar
- Bewaar
Zeewolf met gebakken zeekraal, quinoa en fijne groentjes
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de stukken vis in de lengte in 2.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de courgette in dunne plakken, daarna in repen en en slotte in kleine dobbelsteentjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in hele fijne dobbelsteentjes.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Breek de harde stukken aan de onderkant van de zeekraal af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Meng 1 eetl. olijfolie met de viskruiden en wrijf er de zeewolf mee in.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui glazig. Voeg de courgette en de puntpaprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Meng er de quinoa en het bieslook onder.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag. Haal de vis door de bloem en bak hem 1 à 2 min. aan elke kant, samen met de sint-jakobsnoten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zeekraal over de borden en schik er de vis en de sint-jakobsnoten op. Maak een lijntje met de quinoagroentemengeling. Werk af met enkele druppeltjes olijfolie.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de stukken vis in de lengte in 2.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de courgette in dunne plakken, daarna in repen en en slotte in kleine dobbelsteentjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in hele fijne dobbelsteentjes.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Breek de harde stukken aan de onderkant van de zeekraal af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Meng 1 eetl. olijfolie met de viskruiden en wrijf er de zeewolf mee in.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui glazig. Voeg de courgette en de puntpaprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Meng er de quinoa en het bieslook onder.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag. Haal de vis door de bloem en bak hem 1 à 2 min. aan elke kant, samen met de sint-jakobsnoten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zeekraal over de borden en schik er de vis en de sint-jakobsnoten op. Maak een lijntje met de quinoagroentemengeling. Werk af met enkele druppeltjes olijfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny