Zeewolf met gebakken zeekraal, quinoa en fijne groentjes

Zeewolf met gebakken zeekraal, quinoa en fijne groentjes

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 22.9 g
Suiker 4.4 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 31.4 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de stukken vis in de lengte in 2.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij de courgette in dunne plakken, daarna in repen en en slotte in kleine dobbelsteentjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in hele fijne dobbelsteentjes.

  7. Snipper de rode ui fijn.

  8. Breek de harde stukken aan de onderkant van de zeekraal af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Meng 1 eetl. olijfolie met de viskruiden en wrijf er de zeewolf mee in.

  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui glazig. Voeg de courgette en de puntpaprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Meng er de quinoa en het bieslook onder.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.

  14. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag. Haal de vis door de bloem en bak hem 1 à 2 min. aan elke kant, samen met de sint-jakobsnoten. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de zeekraal over de borden en schik er de vis en de sint-jakobsnoten op. Maak een lijntje met de quinoagroentemengeling. Werk af met enkele druppeltjes olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de stukken vis in de lengte in 2.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij de courgette in dunne plakken, daarna in repen en en slotte in kleine dobbelsteentjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in hele fijne dobbelsteentjes.

  7. Snipper de rode ui fijn.

  8. Breek de harde stukken aan de onderkant van de zeekraal af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Meng 1 eetl. olijfolie met de viskruiden en wrijf er de zeewolf mee in.

  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui glazig. Voeg de courgette en de puntpaprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Meng er de quinoa en het bieslook onder.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.

  14. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag. Haal de vis door de bloem en bak hem 1 à 2 min. aan elke kant, samen met de sint-jakobsnoten. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de zeekraal over de borden en schik er de vis en de sint-jakobsnoten op. Maak een lijntje met de quinoagroentemengeling. Werk af met enkele druppeltjes olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 22.9 g
Suiker 4.4 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 31.4 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal