- Bewaar

- Bewaar
Zelfgemaakte hamburgers met broccoliwok
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Cairanne Les Hauts Rocs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rits de blaadjes van het takje tijm.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de gember.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Kruid de filet americain met de tijm, het cayennepeper, peper en zout. Rol er 8 balletjes van en druk ze plat. Wikkel elke hamburger in 1 sneetje ontbijtspek.
-
Verwarm de bouillon in een steelpan, samen met 1/2 eetl. sesamolie en de sojasaus.
-
Verhit de wok goed en roerbak de sesamzaadjes kort. Zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. sesamolie in dezelfde wok en bak de gember en het knoflook 1 min. Voeg de broccoliroosjes en de lente-uitjes toe en roerbak nog 2 min. op een hoog vuur. 5.
-
Voeg de bouillon toe en laat 4 à 5 min. afgedekt sudderen tot de broccoli beetgaar is.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan of in een pan met antiaanbaklaag, en bak de hamburgers 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Reken 2 hamburgers per persoon. Garneer met wat sesamzaadjes en geef er rijst of voorgekookte tarwegraantjes bij.
Baby eet mee +12 M Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (5 min. + 20 min. koken) 1. Kook of stoom 120 g broccoliroosjes, samen met 40 g voorgekookte tarwegraantjes 15 min. gaar. Giet af. 2. Verhit 1 eetl. plantaardige olie of margarine in een pan en bak 30 g filet americain. Hak de blaadjes van 1/4 takje verse tijm fijn en meng ze onder het vlees. 3. Prak het vlees samen met de broccoli en de tarwegraantjes fijn.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Cairanne Les Hauts Rocs
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rits de blaadjes van het takje tijm.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de gember.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Kruid de filet americain met de tijm, het cayennepeper, peper en zout. Rol er 8 balletjes van en druk ze plat. Wikkel elke hamburger in 1 sneetje ontbijtspek.
-
Verwarm de bouillon in een steelpan, samen met 1/2 eetl. sesamolie en de sojasaus.
-
Verhit de wok goed en roerbak de sesamzaadjes kort. Zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. sesamolie in dezelfde wok en bak de gember en het knoflook 1 min. Voeg de broccoliroosjes en de lente-uitjes toe en roerbak nog 2 min. op een hoog vuur. 5.
-
Voeg de bouillon toe en laat 4 à 5 min. afgedekt sudderen tot de broccoli beetgaar is.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan of in een pan met antiaanbaklaag, en bak de hamburgers 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Reken 2 hamburgers per persoon. Garneer met wat sesamzaadjes en geef er rijst of voorgekookte tarwegraantjes bij.
Baby eet mee +12 M Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (5 min. + 20 min. koken) 1. Kook of stoom 120 g broccoliroosjes, samen met 40 g voorgekookte tarwegraantjes 15 min. gaar. Giet af. 2. Verhit 1 eetl. plantaardige olie of margarine in een pan en bak 30 g filet americain. Hak de blaadjes van 1/4 takje verse tijm fijn en meng ze onder het vlees. 3. Prak het vlees samen met de broccoli en de tarwegraantjes fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Cairanne Les Hauts Rocs