Zoete puntpaprika gevuld met aubergine en tomaat

Zoete puntpaprika gevuld met aubergine en tomaat

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 10.9 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 7.9 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Snipper intussen de ui fijn. Snij de aubergine en de tomaat in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de aubergine en tomaat toe en roerbak 5 min.

  7. Roer er de tomatenpuree onder en kruid met de USA BBQ-kruiden en peper. Overgiet met 1/2 dl water en laat nog 5 min. sudderen.

  8. Meng de groentjes onder de rijst en vul er de zoete puntpaprika's mee. Bestrijk de buitenkant van de puntpaprika's met 2 eetl. olijfolie.

  9. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  10. Bak de puntpaprika's 10 à 15 min. gaar op een hete barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met brazades.

Tip

Gebruikt u kleine puntpaprika's? Dan hoeft u ze niet in 2 te snijden, maar kan u ze zo opvullen. Snij er wel eerst het hoedje af en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Snipper intussen de ui fijn. Snij de aubergine en de tomaat in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de ui 1 à 2 min. glazig. Voeg de aubergine en tomaat toe en roerbak 5 min.

  7. Roer er de tomatenpuree onder en kruid met de USA BBQ-kruiden en peper. Overgiet met 1/2 dl water en laat nog 5 min. sudderen.

  8. Meng de groentjes onder de rijst en vul er de zoete puntpaprika's mee. Bestrijk de buitenkant van de puntpaprika's met 2 eetl. olijfolie.

  9. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  10. Bak de puntpaprika's 10 à 15 min. gaar op een hete barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met brazades.

Tip

Gebruikt u kleine puntpaprika's? Dan hoeft u ze niet in 2 te snijden, maar kan u ze zo opvullen. Snij er wel eerst het hoedje af en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 10.9 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 7.9 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn The Original Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten

Bekijk het recept digitaal