- Bewaar

- Bewaar
Zoeteaardappelsalade met fetakroketjes
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Gardian `Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien:
-
Laat de rode bonen 12 u. weken in koud water.
-
De dag zelf:
-
Verkruimel de feta en kruid met de helft van de tijm.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de helft van de ongeschilde komkommer in lange linten met een dunschiller. Rol op. Rasp de andere helft en meng onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Snipper de zoete ui fijn.
-
Bereiding:
-
Laat de bonen uitlekken en doe in een kookpot. Overgiet de bonen met water tot ze onderstaan. Kook 1 u. op een zacht vuur. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel 15 à 20 min. op een zacht vuur.
-
Snij 16 stroken van ± 10 x 30 cm uit het filodeeg. Klop het ei los en besmeer er de repen deeg mee. Leg de stroken per 2 op elkaar. Lepel wat feta op de linkerbenedenhoek.
-
Vouw dicht richting de rechterbovenhoek. Plooi verder tot u driehoekjes krijgt. Kleef alles nog eens dicht met het ei.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de fetakroketjes 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Verdeel intussen de slamix over de borden. Werk af met de komkommerlinten, de zoete ui, de rode bonen, de tomaten en de zoete aardappel.
-
Afwerking:
-
Serveer de fetakroketjes bij de salade. Werk de borden af met de rest van de tijm en de honing. Geef er de yoghurtsaus apart bij.
Weinig tijd om te koken? Vervang de droge bonen dan door rode bonen uit blik.
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Gardian `Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien:
-
Laat de rode bonen 12 u. weken in koud water.
-
De dag zelf:
-
Verkruimel de feta en kruid met de helft van de tijm.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de helft van de ongeschilde komkommer in lange linten met een dunschiller. Rol op. Rasp de andere helft en meng onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Snipper de zoete ui fijn.
-
Bereiding:
-
Laat de bonen uitlekken en doe in een kookpot. Overgiet de bonen met water tot ze onderstaan. Kook 1 u. op een zacht vuur. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel 15 à 20 min. op een zacht vuur.
-
Snij 16 stroken van ± 10 x 30 cm uit het filodeeg. Klop het ei los en besmeer er de repen deeg mee. Leg de stroken per 2 op elkaar. Lepel wat feta op de linkerbenedenhoek.
-
Vouw dicht richting de rechterbovenhoek. Plooi verder tot u driehoekjes krijgt. Kleef alles nog eens dicht met het ei.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de fetakroketjes 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Verdeel intussen de slamix over de borden. Werk af met de komkommerlinten, de zoete ui, de rode bonen, de tomaten en de zoete aardappel.
-
Afwerking:
-
Serveer de fetakroketjes bij de salade. Werk de borden af met de rest van de tijm en de honing. Geef er de yoghurtsaus apart bij.
Weinig tijd om te koken? Vervang de droge bonen dan door rode bonen uit blik.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Gardian `Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers