Zoetzure groenten met tofu
Zoetzure groenten met tofu

Zoetzure groenten met tofu

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 22 g
Eiwit 13.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de knoflook.

  3. Laat de tofu goed uitlekken, snij in blokjes, bestrooi met het paprikapoeder, doe er de geperste knoflook over en meng voorzichtig. Zet opzij.

  4. Snij de komkommer in staafjes.

  5. Snij de tomaten in partjes.

  6. Schil de ananas en snij in blokjes (verwijder de harde kern).

  7. Snij de selder en de wortelen in luciferstaafjes.

  8. Hak de pindanootjes grof.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de tofublokjes in de hete olijfolie gedurende 4 min. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  12. Doe de wortel- en selderreepjes in de pan samen met 3 eetl. water en bak 2 min. al roerend.

  13. Voeg de komkommer en de rietsuiker toe en bak 2 min. al roerend.

  14. Voeg de partjes tomaat en de ananasblokjes toe en bak gedurende 1 min. Voeg de sojasaus toe, kruid met de cayennepeper en besprenkel met het sap van de limoen. Bak gedurende 1 min.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met de koriander en de pindanootjes. Dien op met Thaise rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de knoflook.

  3. Laat de tofu goed uitlekken, snij in blokjes, bestrooi met het paprikapoeder, doe er de geperste knoflook over en meng voorzichtig. Zet opzij.

  4. Snij de komkommer in staafjes.

  5. Snij de tomaten in partjes.

  6. Schil de ananas en snij in blokjes (verwijder de harde kern).

  7. Snij de selder en de wortelen in luciferstaafjes.

  8. Hak de pindanootjes grof.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de tofublokjes in de hete olijfolie gedurende 4 min. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  12. Doe de wortel- en selderreepjes in de pan samen met 3 eetl. water en bak 2 min. al roerend.

  13. Voeg de komkommer en de rietsuiker toe en bak 2 min. al roerend.

  14. Voeg de partjes tomaat en de ananasblokjes toe en bak gedurende 1 min. Voeg de sojasaus toe, kruid met de cayennepeper en besprenkel met het sap van de limoen. Bak gedurende 1 min.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met de koriander en de pindanootjes. Dien op met Thaise rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 22 g
Eiwit 13.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Le Peyrat A.C. Graves Wijn Montpeyroux Réserve A.C. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal