Zoetzuur kalkoenenstoofpotje
Zoetzuur kalkoenenstoofpotje

Zoetzuur kalkoenenstoofpotje

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 45.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in schijfjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  6. Snij de komkommer in staafjes.

  7. Snij de ananas in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kalkoenenblokjes goudbruin gedurende 4 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  11. Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  12. Voeg de wortelschijfjes, de paprikablokjes, de komkommerstaafjes, de ananasblokjes en de bamboescheuten toe.

  13. Overgiet met de passata, de zoetzure saus, de sojasaus en 1 dl water. Laat 10 min. sudderen.

  14. Breng op smaak met de honing en de wittewijnazijn.

  15. Voeg de kalkoenenblokjes opnieuw toe en laat 5 min. sudderen. De kalkoenenblokjes moeten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer het stoofpotje met de rijst en garneer met de kroepoek.

Tip

PRESENTATIETIP: Een lekkere bloem Maak een grote bloem: leg een bolletje rijst in het midden, als hart van de bloem. Maak een kring rond de rijst met de zoetzure groentjes en de kalkoen. Leg hierop de kroepoek als bloem-blaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in schijfjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  6. Snij de komkommer in staafjes.

  7. Snij de ananas in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kalkoenenblokjes goudbruin gedurende 4 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  11. Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  12. Voeg de wortelschijfjes, de paprikablokjes, de komkommerstaafjes, de ananasblokjes en de bamboescheuten toe.

  13. Overgiet met de passata, de zoetzure saus, de sojasaus en 1 dl water. Laat 10 min. sudderen.

  14. Breng op smaak met de honing en de wittewijnazijn.

  15. Voeg de kalkoenenblokjes opnieuw toe en laat 5 min. sudderen. De kalkoenenblokjes moeten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer het stoofpotje met de rijst en garneer met de kroepoek.

Tip

PRESENTATIETIP: Een lekkere bloem Maak een grote bloem: leg een bolletje rijst in het midden, als hart van de bloem. Maak een kring rond de rijst met de zoetzure groentjes en de kalkoen. Leg hierop de kroepoek als bloem-blaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 45.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje De Reserva wordt alleen gemaakt van de rijpste druiven in de beste jaren. De jonge wijn rijpt in eiken vaten. Resultaat: een volle, fruitige wijn met een fijne houttoets. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten, gedroogde pruimen en pure chocolade. Pittige, kruidige en fruitige smaak, tot in de afdronk.

Bekijk het recept digitaal