Zoetzuur witloofslaatje met witte pens
Zoetzuur witloofslaatje met witte pens

Zoetzuur witloofslaatje met witte pens

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 46.2 g
Koolhydraat 26.2 g
Eiwit 15.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de rode ui in halvemaantjes.

  4. Schil de sinaasappel met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.

  5. Hak de walnoten grof.

  6. Meng de ingrediënten voor de dressing goed onder elkaar.

  7. Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.

  8. Bereiding:
  9. Doe de veldsla, de partjes sinaasappel, de rode ui, de zachte veenbessen en de grofgehakte walnoten in een slakom.

  10. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in schuine reepjes. Meng onder het slaatje.

  11. Lepel er wat dressing over en schep goed om.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het slaatje over de borden, schik er de schijfjes pens op en serveer met een sneetje bruin brood.

Tip

Hoe pensen bakken - De smaak van pensen komt volledig tot uiting wanneer u ze bakt in een kleine hoeveelheid boter in plaats van in olijfolie of margarine. Het vel hoeft u niet te verwijderen. - U bakt ze ook het best op een zacht vuur. Zo verwarmen ze geleidelijk aan tot in de kern. Ze blijven ook lekker sappig door er niet in te prikken. - Gebruikt u de pensen voor een hapje, slaatje of voorgerecht? Snij ze dan in schijfjes en verwijder daarna het vel. Bak ze aan beide kanten op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de rode ui in halvemaantjes.

  4. Schil de sinaasappel met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.

  5. Hak de walnoten grof.

  6. Meng de ingrediënten voor de dressing goed onder elkaar.

  7. Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.

  8. Bereiding:
  9. Doe de veldsla, de partjes sinaasappel, de rode ui, de zachte veenbessen en de grofgehakte walnoten in een slakom.

  10. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in schuine reepjes. Meng onder het slaatje.

  11. Lepel er wat dressing over en schep goed om.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het slaatje over de borden, schik er de schijfjes pens op en serveer met een sneetje bruin brood.

Tip

Hoe pensen bakken - De smaak van pensen komt volledig tot uiting wanneer u ze bakt in een kleine hoeveelheid boter in plaats van in olijfolie of margarine. Het vel hoeft u niet te verwijderen. - U bakt ze ook het best op een zacht vuur. Zo verwarmen ze geleidelijk aan tot in de kern. Ze blijven ook lekker sappig door er niet in te prikken. - Gebruikt u de pensen voor een hapje, slaatje of voorgerecht? Snij ze dan in schijfjes en verwijder daarna het vel. Bak ze aan beide kanten op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 46.2 g
Koolhydraat 26.2 g
Eiwit 15.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië Wijn Chinon A.O.P. - Domaine des Hardonnières

Bekijk het recept digitaal