Zomerfruit onder een sneeuwtapijtje
Zomerfruit onder een sneeuwtapijtje

Zomerfruit onder een sneeuwtapijtje

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 175 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de nectarines en perziken. Snij in gelijke stukjes en meng met het citroensap, de kaneel en de honing.

  3. Bereiding:
  4. Maak de coulis: doe de (diepgevroren) frambozen in een steelpannetje met 1 eetl. suiker en 1 dl water en laat 3 min. koken. Plet de frambozen vervolgens met een vork en duw door een zeef in een kommetje. Zet de coulis in de koelkast.

  5. Klop de eiwitten stijf, samen met 1 eetl. suiker.

  6. Schep telkens 2 eetl. rijstpap in 4 ovenschaaltjes. Verdeel de fruitmengeling over de rijstpap, tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes.

  7. Verdeel het stijfgeklopte eiwit over het fruit en zet de ovenschaaltjes 10 à 15 min. in een op 120 °C voorverwarmde oven. Het eiwit moet lichtbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Afwerking:
  9. Lepel de frambozencoulis net voor het opdienen eventueel over het sneeuwtapijtje. Geef de rest van de coulis er apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de nectarines en perziken. Snij in gelijke stukjes en meng met het citroensap, de kaneel en de honing.

  3. Bereiding:
  4. Maak de coulis: doe de (diepgevroren) frambozen in een steelpannetje met 1 eetl. suiker en 1 dl water en laat 3 min. koken. Plet de frambozen vervolgens met een vork en duw door een zeef in een kommetje. Zet de coulis in de koelkast.

  5. Klop de eiwitten stijf, samen met 1 eetl. suiker.

  6. Schep telkens 2 eetl. rijstpap in 4 ovenschaaltjes. Verdeel de fruitmengeling over de rijstpap, tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes.

  7. Verdeel het stijfgeklopte eiwit over het fruit en zet de ovenschaaltjes 10 à 15 min. in een op 120 °C voorverwarmde oven. Het eiwit moet lichtbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Afwerking:
  9. Lepel de frambozencoulis net voor het opdienen eventueel over het sneeuwtapijtje. Geef de rest van de coulis er apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 175 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 4.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Pêche Mel Bush (Fruitbier) Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal