Zomers aardbeiengebak
Zomers aardbeiengebak

Zomers aardbeiengebak

35 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 51.7 g
Eiwit 7.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 10 min., minstens 5 u. vooraf)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Snij de cake in plakjes van ± 1 cm dik.

  5. Mix de helft van de aardbeien fijn en snij de rest doormidden.

  6. Bereiding:
  7. Schep de yoghurt onder de gemixte aardbeien.

  8. Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer goed stijf. Voeg de suiker beetje bij beetje toe (in 3 keer) en klop goed op tot een glanzend en stevig schuim.

  9. Verwarm het citroensap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de gelatineblaadjes in op. Giet bij de aardbeienyoghurt en schep goed om.

  10. Schep het opgeklopte eiwit onder het aardbeienmengsel tot u een homogene mousse krijgt.

  11. Schik alleen de rand van een springvorm (Ø ± 26 cm) op een grote schaal en bekleed hem met vershoudfolie. Schik er de plakjes cake in.

  12. Schik de halve aardbeien op de sneetjes cake met de platte kant naar onderen. Hou nog enkele aardbeien opzij voor de afwerking.

  13. Schep er de aardbeienmousse over en laat minstens 5 u. opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking:
  15. Verwijder de rand van de springvorm samen met vershoudfolie. Versier met nog enkele halve aardbeien of schijfjes aardbei.

Tip

Deze taart kan u makkelijk vooraf klaarmaken. Ideaal voor op een feestje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 10 min., minstens 5 u. vooraf)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Snij de cake in plakjes van ± 1 cm dik.

  5. Mix de helft van de aardbeien fijn en snij de rest doormidden.

  6. Bereiding:
  7. Schep de yoghurt onder de gemixte aardbeien.

  8. Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer goed stijf. Voeg de suiker beetje bij beetje toe (in 3 keer) en klop goed op tot een glanzend en stevig schuim.

  9. Verwarm het citroensap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de gelatineblaadjes in op. Giet bij de aardbeienyoghurt en schep goed om.

  10. Schep het opgeklopte eiwit onder het aardbeienmengsel tot u een homogene mousse krijgt.

  11. Schik alleen de rand van een springvorm (Ø ± 26 cm) op een grote schaal en bekleed hem met vershoudfolie. Schik er de plakjes cake in.

  12. Schik de halve aardbeien op de sneetjes cake met de platte kant naar onderen. Hou nog enkele aardbeien opzij voor de afwerking.

  13. Schep er de aardbeienmousse over en laat minstens 5 u. opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking:
  15. Verwijder de rand van de springvorm samen met vershoudfolie. Versier met nog enkele halve aardbeien of schijfjes aardbei.

Tip

Deze taart kan u makkelijk vooraf klaarmaken. Ideaal voor op een feestje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 51.7 g
Eiwit 7.4 g

Bekijk het recept digitaal