- Bewaar

- Bewaar
Zomers aardbeiengebak
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 10 min., minstens 5 u. vooraf)
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Snij de cake in plakjes van ± 1 cm dik.
-
Mix de helft van de aardbeien fijn en snij de rest doormidden.
-
Bereiding:
-
Schep de yoghurt onder de gemixte aardbeien.
-
Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer goed stijf. Voeg de suiker beetje bij beetje toe (in 3 keer) en klop goed op tot een glanzend en stevig schuim.
-
Verwarm het citroensap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de gelatineblaadjes in op. Giet bij de aardbeienyoghurt en schep goed om.
-
Schep het opgeklopte eiwit onder het aardbeienmengsel tot u een homogene mousse krijgt.
-
Schik alleen de rand van een springvorm (Ø ± 26 cm) op een grote schaal en bekleed hem met vershoudfolie. Schik er de plakjes cake in.
-
Schik de halve aardbeien op de sneetjes cake met de platte kant naar onderen. Hou nog enkele aardbeien opzij voor de afwerking.
-
Schep er de aardbeienmousse over en laat minstens 5 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Verwijder de rand van de springvorm samen met vershoudfolie. Versier met nog enkele halve aardbeien of schijfjes aardbei.
Deze taart kan u makkelijk vooraf klaarmaken. Ideaal voor op een feestje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 10 min., minstens 5 u. vooraf)
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Snij de cake in plakjes van ± 1 cm dik.
-
Mix de helft van de aardbeien fijn en snij de rest doormidden.
-
Bereiding:
-
Schep de yoghurt onder de gemixte aardbeien.
-
Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer goed stijf. Voeg de suiker beetje bij beetje toe (in 3 keer) en klop goed op tot een glanzend en stevig schuim.
-
Verwarm het citroensap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de gelatineblaadjes in op. Giet bij de aardbeienyoghurt en schep goed om.
-
Schep het opgeklopte eiwit onder het aardbeienmengsel tot u een homogene mousse krijgt.
-
Schik alleen de rand van een springvorm (Ø ± 26 cm) op een grote schaal en bekleed hem met vershoudfolie. Schik er de plakjes cake in.
-
Schik de halve aardbeien op de sneetjes cake met de platte kant naar onderen. Hou nog enkele aardbeien opzij voor de afwerking.
-
Schep er de aardbeienmousse over en laat minstens 5 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Verwijder de rand van de springvorm samen met vershoudfolie. Versier met nog enkele halve aardbeien of schijfjes aardbei.
Deze taart kan u makkelijk vooraf klaarmaken. Ideaal voor op een feestje.