Zomers linzenpotje met feta
Zomers linzenpotje met feta

Zomers linzenpotje met feta

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 837 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 110.3 g
Suiker 18.6 g
Vezel 30.3 g
Eiwit 44.6 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze 10 sec. onder in kokend water. Laat daarna even afkoelen in koud water. Pel de tomaten, snij in stukken en verwijder de pitjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Prak de feta met een vork.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.

  11. Voeg de linzen en de stukjes paprika toe en kruid met de tijm. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat 20 min. garen.

  12. Bak intussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven, laat even afkoelen en snij in stukken.

  13. Roer na 20 min. de tomaten onder de linzen en kruid met peper en zout. Laat kort opwarmen.

  14. Verdeel het linzenpotje over de borden en bestrooi met de feta en de platte peterselie. Serveer met stukjes ciabatta.

Tip

Klaar om op te warmen Dit linzenpotje heeft maar ± 5 min. nodig om op te warmen. Vergeet zeker niet af te werken met de feta en de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze 10 sec. onder in kokend water. Laat daarna even afkoelen in koud water. Pel de tomaten, snij in stukken en verwijder de pitjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Prak de feta met een vork.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.

  11. Voeg de linzen en de stukjes paprika toe en kruid met de tijm. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat 20 min. garen.

  12. Bak intussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven, laat even afkoelen en snij in stukken.

  13. Roer na 20 min. de tomaten onder de linzen en kruid met peper en zout. Laat kort opwarmen.

  14. Verdeel het linzenpotje over de borden en bestrooi met de feta en de platte peterselie. Serveer met stukjes ciabatta.

Tip

Klaar om op te warmen Dit linzenpotje heeft maar ± 5 min. nodig om op te warmen. Vergeet zeker niet af te werken met de feta en de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 837 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 110.3 g
Suiker 18.6 g
Vezel 30.3 g
Eiwit 44.6 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Fagnes Tripel Koperblonde tripel, vol en zacht met licht fruitige en zoete toetsen. Wijn Tavel A.O.P. Droge roséwijn met een fris en fruitig boeket. De smaak is fris, sappig en licht kruidig.

Bekijk het recept digitaal