- Bewaar

- Bewaar
Zomers linzenpotje met feta
Onze drankensuggesties
Bier Fagnes Tripel Koperblonde tripel, vol en zacht met licht fruitige en zoete toetsen. Wijn Tavel A.O.P. Droge roséwijn met een fris en fruitig boeket. De smaak is fris, sappig en licht kruidig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze 10 sec. onder in kokend water. Laat daarna even afkoelen in koud water. Pel de tomaten, snij in stukken en verwijder de pitjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Prak de feta met een vork.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.
-
Voeg de linzen en de stukjes paprika toe en kruid met de tijm. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat 20 min. garen.
-
Bak intussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven, laat even afkoelen en snij in stukken.
-
Roer na 20 min. de tomaten onder de linzen en kruid met peper en zout. Laat kort opwarmen.
-
Verdeel het linzenpotje over de borden en bestrooi met de feta en de platte peterselie. Serveer met stukjes ciabatta.
Klaar om op te warmen Dit linzenpotje heeft maar ± 5 min. nodig om op te warmen. Vergeet zeker niet af te werken met de feta en de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Fagnes Tripel Koperblonde tripel, vol en zacht met licht fruitige en zoete toetsen. Wijn Tavel A.O.P. Droge roséwijn met een fris en fruitig boeket. De smaak is fris, sappig en licht kruidig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze 10 sec. onder in kokend water. Laat daarna even afkoelen in koud water. Pel de tomaten, snij in stukken en verwijder de pitjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Prak de feta met een vork.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.
-
Voeg de linzen en de stukjes paprika toe en kruid met de tijm. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat 20 min. garen.
-
Bak intussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven, laat even afkoelen en snij in stukken.
-
Roer na 20 min. de tomaten onder de linzen en kruid met peper en zout. Laat kort opwarmen.
-
Verdeel het linzenpotje over de borden en bestrooi met de feta en de platte peterselie. Serveer met stukjes ciabatta.
Klaar om op te warmen Dit linzenpotje heeft maar ± 5 min. nodig om op te warmen. Vergeet zeker niet af te werken met de feta en de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Fagnes Tripel Koperblonde tripel, vol en zacht met licht fruitige en zoete toetsen. Wijn Tavel A.O.P. Droge roséwijn met een fris en fruitig boeket. De smaak is fris, sappig en licht kruidig.