Zomers pastaslaatje met tomaatjes, feta en kalkoen
Zomers pastaslaatje met tomaatjes, feta en kalkoen

Zomers pastaslaatje met tomaatjes, feta en kalkoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 62.7 g
Suiker 10.5 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 23.5 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in fijne stukjes.

  5. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.

  6. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  8. Bereiding:
  9. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en de stukjes courgette 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenenreepjes 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Meng de courgette, de rucola, de snoeptomaatjes, de zongedroogde tomaten en de kalkoenenreepjes onder de pasta. Verkruimel de feta erover en werk af met het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in fijne stukjes.

  5. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.

  6. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  8. Bereiding:
  9. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en de stukjes courgette 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenenreepjes 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Meng de courgette, de rucola, de snoeptomaatjes, de zongedroogde tomaten en de kalkoenenreepjes onder de pasta. Verkruimel de feta erover en werk af met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 62.7 g
Suiker 10.5 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 23.5 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal