Zomers tomatenslaatje met nectarine
Zomers tomatenslaatje met nectarine

Zomers tomatenslaatje met nectarine

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 11.1 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de lente-uitjes in ringen.

  6. Snij de nectarines in plakjes.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes munt en basilicum.

  8. Snipper het rode pepertje fijn (verwijder eerst de pitjes als het niet te pikant mag zijn).

  9. Bereiding:
  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Doe de kerstomaten, de komkommer, de nectarines, de lente-uitjes, het pepertje en de verse kruiden in een mengkom en roer er de olijfolie en de balsamicoazijn onder.

  12. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en voeg de pijnboompitten toe.

  13. Zet koel weg tot gebruik. Haal 30 min. voor het serveren uit de koelkast zodat de smaken goed tot hun recht komen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de lente-uitjes in ringen.

  6. Snij de nectarines in plakjes.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes munt en basilicum.

  8. Snipper het rode pepertje fijn (verwijder eerst de pitjes als het niet te pikant mag zijn).

  9. Bereiding:
  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Doe de kerstomaten, de komkommer, de nectarines, de lente-uitjes, het pepertje en de verse kruiden in een mengkom en roer er de olijfolie en de balsamicoazijn onder.

  12. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en voeg de pijnboompitten toe.

  13. Zet koel weg tot gebruik. Haal 30 min. voor het serveren uit de koelkast zodat de smaken goed tot hun recht komen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 11.1 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jungle Joy Fruitbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal