Zomerse capreseburger met pesto en aardappelpartjes
Zomerse capreseburger met pesto en aardappelpartjes

Zomerse capreseburger met pesto en aardappelpartjes

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1029 kcal
Vet 48.1 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 92.9 g
Suiker 15 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 50.7 g
Zout 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in partjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Maak intussen de pesto: doe het basilicum, de pijnboompitten, de parmezaan, 2 eetl. olijfolie en peper in een maatbeker of blender. Mix fijn tot een gladde pesto.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  6. Scheur de ijsbergsla in stukken. Snij de tomaat en de mozzarella in schijven.

  7. Leg de hamburgerbroodjes open op de bakplaat van de aardappelen en bak 2 min. mee in de oven.

  8. Leg de burgers op de broodjes en leg er een schijfje tomaat en mozzarella en wat ijsbergsla en rucola op. Werk af met de pesto en sluit de broodjes. Serveer met de aardappelpartjes.

Tip

Gebruik de resterende hamburgerbroodjes voor het ontbijt. Toast ze en beleg ze met een plakje kaas, chocopasta of confituur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in partjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Maak intussen de pesto: doe het basilicum, de pijnboompitten, de parmezaan, 2 eetl. olijfolie en peper in een maatbeker of blender. Mix fijn tot een gladde pesto.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  6. Scheur de ijsbergsla in stukken. Snij de tomaat en de mozzarella in schijven.

  7. Leg de hamburgerbroodjes open op de bakplaat van de aardappelen en bak 2 min. mee in de oven.

  8. Leg de burgers op de broodjes en leg er een schijfje tomaat en mozzarella en wat ijsbergsla en rucola op. Werk af met de pesto en sluit de broodjes. Serveer met de aardappelpartjes.

Tip

Gebruik de resterende hamburgerbroodjes voor het ontbijt. Toast ze en beleg ze met een plakje kaas, chocopasta of confituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1029 kcal
Vet 48.1 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 92.9 g
Suiker 15 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 50.7 g
Zout 7 g

Bekijk het recept digitaal