- Bewaar

- Bewaar
Zomerse rijstsalade met gegrilde asperges
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
-
Snij in stukjes van ± 4 cm. Kook ze ongeveer 6 min. in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn en giet af.
-
Snipper intussen de sjalot en het bieslook fijn.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl lichtgezouten water. Laat de rijst garen (kooktijd: zie verpakking), giet af en laat afkoelen.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en gril de stukjes asperge mooi bruin. Of bak ze 4 à 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Meng de afgekoelde rijst met het fijngesnipperde bieslook, de zongedroogde tomaten, de balsamicoazijn en 2 eetl. olie uit de verpakking.
-
Voeg de gegrilde asperges toe en werk af met de blaadjes waterkers. Kruid met zwarte peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
-
Snij in stukjes van ± 4 cm. Kook ze ongeveer 6 min. in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn en giet af.
-
Snipper intussen de sjalot en het bieslook fijn.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl lichtgezouten water. Laat de rijst garen (kooktijd: zie verpakking), giet af en laat afkoelen.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en gril de stukjes asperge mooi bruin. Of bak ze 4 à 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Meng de afgekoelde rijst met het fijngesnipperde bieslook, de zongedroogde tomaten, de balsamicoazijn en 2 eetl. olie uit de verpakking.
-
Voeg de gegrilde asperges toe en werk af met de blaadjes waterkers. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers