Zomerse rijstsalade met gegrilde asperges
Zomerse rijstsalade met gegrilde asperges

Zomerse rijstsalade met gegrilde asperges

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 54.6 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  3. Snij in stukjes van ± 4 cm. Kook ze ongeveer 6 min. in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn en giet af.

  4. Snipper intussen de sjalot en het bieslook fijn.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl lichtgezouten water. Laat de rijst garen (kooktijd: zie verpakking), giet af en laat afkoelen.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en gril de stukjes asperge mooi bruin. Of bak ze 4 à 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  9. Meng de afgekoelde rijst met het fijngesnipperde bieslook, de zongedroogde tomaten, de balsamicoazijn en 2 eetl. olie uit de verpakking.

  10. Voeg de gegrilde asperges toe en werk af met de blaadjes waterkers. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  3. Snij in stukjes van ± 4 cm. Kook ze ongeveer 6 min. in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn en giet af.

  4. Snipper intussen de sjalot en het bieslook fijn.

  5. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl lichtgezouten water. Laat de rijst garen (kooktijd: zie verpakking), giet af en laat afkoelen.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en gril de stukjes asperge mooi bruin. Of bak ze 4 à 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  9. Meng de afgekoelde rijst met het fijngesnipperde bieslook, de zongedroogde tomaten, de balsamicoazijn en 2 eetl. olie uit de verpakking.

  10. Voeg de gegrilde asperges toe en werk af met de blaadjes waterkers. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 54.6 g
Eiwit 7.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal